| mircea22 a întrebat:

Buna ziua. Știe cineva un șampon pentru mătreață, cât de cât bun. Ce părere aveți despre Nizoral?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Bariel a răspuns:

Sampoanele sunt o solutie temporara, sampoanele facute pentru a te scapa de matreata sunt foarte toxice si in timp iti vor afecta calitatea parului. Matreata poate proveni din cauze multi-factoriale precum dermatita seboreica care este cauzata de o inflamatie a scalpului care este cauzata de o creștere a producției de celule ale pielii, care la randul ei este cauzata de raspunsul imunitar slab la ciuperca malazzesia globosa si alte bacterii....Mai poate fi cauzata de un dezechilibru hormonal din corpul tau. Motivul pentru care nu exista un sampon, ulei, crema, gel etc care sa vindece matreata pe termen lung/definitiv este pentru ca problema nu este la exterior, ci la interior chiar daca la exterior sunt vizibile simptomele (matreata/iritatia). Ai aici un link cu un video daca te intereseaza mai mult despre subiect: https://youtu.be/SVqDO3PSeG0

Daca dieta ta contine multi acizi grasi omega 6 si omega 9 (ex: ulei de soia/floarea soarelui, zahar, seminte etc ) in principiu carbohidrati, treci pe o dieta carnivora o perioada si vezi cum decurge problema. Deasemenea poti avea o deficienta de vitamini (D in special), ar fi bine sa te consulti cu un dermatolog pentru a fi sigur. Am si eu problema asta cu matreata( destul de stanjenitor cand merg sa ma tund) Am urmat o dieta cu nivel minim de carbohidrati si am observat o imbunatatire considerabila conditiei mele, pana cand am bagat azi o cantitate considerabila de dulciuri in mine si a inceput sa mi se inflameze iarasi scalpul... Macar acum stiu ce trebuie sa fac happy

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

După ce incetezi să-l mai folosești, revine (mătreața)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dercos este bun.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NIZORAL este bun pentru măreață, și pentru dermatita seboreica. Poți întreba și un farmacist, sa îți recomande un șampon bun pentru mătreata.

| Alexis1202 a răspuns:

Încearcă Neutrogena T gel