| Elena23_7421 a întrebat:

Cand vrei sa donezi sange trebuie sa-ti faci analizele inainte ca sa vezi daca esti sanatos sau ti le fac ei acolo? cine imi poate spune cat mai multe desp donarea sangelui? daca ai colesterolul mare mai poti dona?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ti le fac ei acolo. Practic intial iti recolteaza sange din deget, te cantaresc si te pun sa completezi un formular. Daca hemoglobina este in limite normale, declari ca nu ai avut niciodata hepatita, sifilis, HIV si ai o greutate normala, poti dona. Ti se da un numar de inregistrare care va fi pus pe punga de sange si apoi ai dreptul sa intrebi cum au iesit analizele pentru punga ta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Leniad, te lasa sa domezi oricat de multi parteneri ai avut. Nu te lasa sa donezi daca spui ca ai avut hepatita sau ca esti HIV pozitiv. M-am exprimat eu greusit anterior, ai dreptate. Oricum, testarea HIV se face dupa ce ai donat sange, din sangele donat.

| psiholoaga a răspuns:

Si, adaug, o intrebare adresata barbatilor pe chestionar este daca au avut parterneri de acelasi sex. Nu stiu daca intrebarea este inca actuala, anul trecut a fost un mare scandal privind dreptul la intimitate al persoanelor gay, incalcat prin intrebarea respectiva.
allinna, as aprecia daca atunci cand citezi, ai da si linkul; altfel incalci drepturile de autor si, sincer, e mai usor sa vad un link de un rand, unde sa primesc, daca vreau, aceeasi informatie pe care o insiri tu aici pe jumatate de pagina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Ca să donezi sânge trebuie să fii perfect sănătos.
Da, se fac analize de sânge înainte pentru a nu fi purtător de hepatită, sifilis, hiv, etc.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa ai varsta intre 18-62 ani
-Donatorii de sânge cu donari regulate au dreptul sa efectueze anual, gratuit, un examen radiologic pulmonar si un examen biologic extins precum si in anumite cazuri un examen cardiologic în vederea depistarii unor eventuale afectiuni care ar contraindica donarea de sânge.

Donatorii de sange cu donari regulate au dreptul la tratament substitutiv cu fier, gratuit, la recomandarea medicului de colecta, în cazul depistarii unui deficit de fier sau unui sindrom anemic secundar donarilor repetate de sange.

Donatorii de sange pot primi insigne, diplome, obiecte inscriptionate cu mesaje de promovare a donarii de sange de la institutiile de profil.

Donatorul de sange are dreptul sa primeasca, la cerere, pentru fiecare donare efectiva, urmatoarele:

un numar de 7 tichete de masa pentru produse alimentare, eliberate de institutia de profil;
o zi libera de la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor de sange salariati; o zi scutire de frecventa, in ziua donarii, in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
decontarea cheltuielilor de transport in comun din ziua donarii intre localitatea de domiciliu sau de resedinta inscrisa în actul de identitate si localitatea unde isi are sediul institutia la care se efectueaza donarea de sange; in cazul in care donarea se face la institutia de profil din localitatea de domiciliu sau din localitatea în care este angajat, donatorul are dreptul la abonament cu reducere de 50% pentru transportul în comun, pe baza actelor doveditoare, pentru o perioada de o luna.

Persoana care a fost admisa ca donator de sange sau componente sanguine pe baza rezultatelor procedurii de selectie trebuie sa aiba un comportament civilizat fata de personalul medical si fata de ceilalti donatori de sange, sa raspunda cu sinceritate intrebarilor personalului medical din sala de recoltare sau din sectoarele postdonare, sa respecte toate indicatiile primite de la personalul medical pe tot parcursul derularii procedurii de donare de sange si postdonare, sa urmeze tratamentul substitutiv cu fier conform recomandarii medicului responsabil cu selectia donatorilor, sa se prezinte la medicul de familie sau la medicul specialist, la recomandarea scrisa a institutiei de profil la care a donat sange, pentru a fi luata in evidenta sau pentru investigatii medicale in scopul diagnosticarii, in cazul depistarii ori suspectarii unor situatii patologice.
sursa: http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=31846

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Brigaela...ma tem ca de virusul hiv nu poti scapa. Te intreaba daca schimbi partenerul de sex des si daca il schimbi des nu te lasa sa donezi. Nu conteaza ce nivel de colesterol ai.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@psiholoaga, aceasta insirare pe jumatate de pagina o vad si ceilalti useri care se stie nu sunt prea vrednici, vazand cele scrise acolo poate intereseaza si pe altcineva. lucru care nu prea ar interesa daca ar fi sub forma de link. Dreptul de autor n-am cum sa-l incalc este un link de informare publica al ministerului sanatatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Allinna cea vrednica, da link, nu plagia!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oameni buni...cum ramane va rog cu testul hiv, in cat timp afli daca esti sau nu purtator? pls help me ca ma macina gandul asta de mor

| Elena23_7421 explică:

Auziti dar conteaza si greutatea? ca nu prea stau bine la capitolul asta. ceva mai mult decat ar trebuisad

| casp3r a răspuns:

Gasesti toate informatiile aici: http://www.ctsbucuresti.ro/conditii_admisibilitate.html. Este siteul oficial al CTS Bucuresti.