|

Care este mai dăunător zaharul sau îndulcitorii artificiali?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Ambele dauneaza in cantitati mari. Si cantitatile consumate ajung sa fie mari, nu doar ce masuram fiecare acasa. la o ceasca de cafea de exemplu. Se adauga atat zahar cat si indulcitori in majoritatea produselor pe care le consumam.
Nu iti spune nimeni, dar pana si painea, in acei amelioratori de faina si afananti are si zahar printre alte tampenii de sinteza.
Daca sunt consumate in cantitati rezonabile, n-ar trebui sa provoace probleme in organism.

| a răspuns:

Oricare dintre ele daca este consumat in cantitati industriale.

Indulcitorii daca sunt consumati cu cap, te scapa de multe probleme. Sa nu uitam ca indulcitorii sunt deja foarte folositi in sucuri, fursecuri, batoane, medicamente, si ca nu dauneaza daca cantitatea este mica.

Nici zaharul daca este consumat in cantitati foarte mici nu dauneaza, deci se recomanda eliminarea lui doar in cazul unui pacient supraponderal sau cu diabet zaharat.

| a răspuns:

Cred ca indulcitorii artificiali sunt mult mai nocivi. Chiar daca zaharul pe langa neurotoxicitate, cauzeaza o gramada de boli si favorizeaza inflamatia in corp.

| a răspuns:

Combinatiile zaharului is multe, dar si ale indulcitorilor. Aspartam provoaca tumori cerebrale. Aluminiu... la fel. Consuma-le zilnic vreo 10 ani si dupa RMN spune-ne si noua

| a răspuns:

Salut! Iti recomand sa citesti informatiile de pe acest site : https://cori.ro/mananca-sanatos/indulcitori-sau-zahar-ce-sa-alegi/