| simina_rovici a întrebat:

Care sunt riscurile unui tatuaj?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Infectiile de piele sau alte reactii neplacute sunt posibile.
Deoarece se fac cu ajutorul acelor si a altor instrumente care ranesc pielea si ating sangele, tatuajele, piercingul si alte operatii asemanatoare aduc cu ele si riscul unei contaminari sau a unei infectii.
Primul lucru la care ne gandim este evident infectarea cu sida, dar ea nu este singura.
Va oferim mai jos un mic ghid de sfaturi pe care sa le puneti in practica pentru a va face un tatuaj sau un piercing intr-o igiena perfecta:

Contraindicatii

* Persoanele atinse de hemofilie, sida, hepatita B si C sau persoanele alergice la cerneluri si pigmenti, ce nu tolereaza anumite materiale folosite pentru realizarea tatuajului

* Tatuajul nu este recomandat femeilor insarcinate, caci nu va iesi corect, caci pielea este slabita si poate sa duca la alterarea modelului

* Nu folositi anestezice locale care cresc sensibilitatea zonei odata cu trecerea efectului

* Piercingul genital este cel mai greu de realizat: exista o sansa din doua ca obiectul sa fie respins de corp. Este dificil de prevazut modul in care corpul reactioneaza la prezenta obiectelor sau a pigmentilor si cernelii.

* Exista intotdeauna posibilitatea de a avea reactii alergice: inflamatii, senzatii de caldura. Ele se datoreaza sarurilor metalice folosite in confectionarea pigmentilor. Datorita substantelor antialergice, alergiile au devenit insa din ce in ce mai rare.

* In acest moment nu exista o deontologie profesionala pentru tatuaje si pierciing. Cei care le fac se protejeaza punandu-si clientela sa semneze acte de scutire de raspundere.

Reguli de igiena ce trebuie respectate

* Atunci cand va hotarati sa va faceti un tatuaj sau un piercing, duceti-va la profesionisti. Evitati locurile dubioase cu o igiena indoielnica.

* Inainte sa va lasati pielea pe mainile specialistului, nu ezitati sa inspectati conditiile igienice si puneti toate intrebarile pentru a vedea daca sunt luate toate masurile de igiena: ace de unica folosinta intr-un ambalaj sterilizat, clesti sterilizati in sterilizator.

* Verificati daca cel care va tatueaza poarta manusi chirurgicale. Trebuie sa stiti cnici macar un inel nu poate fi introdus decat daca exista profesionalism si precizie: materialul bijuteriei, locul, marimea etc.

Nu va expuneti la soare sau la apa inainte de cicatrizare

O alta conditie esentiala: nu va faceti un tatuaj, daca stiti va mergeti sa va expuneti la soare in urmatoarea luna sau mai bine urmatoarele doua luni. Trebuie ca cicatrizarea sa fie perfecta si profunda.

Cicatrizarea, care dureaza aproxmativ 10-15 zile si depinde in parte de solidificarea tesuturilor celulare in conditii de igiena ireprosabile, se afla in completa responsabilitae a tatuatului sau a celui care si-a facut piercing. De respectarea sfaturilor date de catre cel care a realizat tatuajul depinde aspectul definitv pe care il va avea pielea.


Sfaturi esentiale

* Pastrati pansamentul unui tatuaj aproximativ 3 ore. Pansamentul trebuie reinnoit de mai multe ori pe zi timp de o saptamana pentru a mentine o hidratare buna a epidermei.

* Curatati cu un sapun delicat sau cu o solutie antiseptica, dar nu alcool sau o solutie care duce la craparea pielii, apoi clatiti plaga sau locul in care ati facut piercingul.

* Aplicati pe pielea tatuata un strat fin de unguent, masand leger

* Pentru piercing, folositi ser fiziologic si curatati cu un sapun sau aplicati o lotiune antiseptica. Repetati operata de mai multe ori pe zi, diminuand frecventa pana la completa cicatrizare.

* Mentineti pielea in conditii de igiena perfecta. Trebuie sa fie aerisita, nici prea uscata, nici prea grasa. Aveti grija sa nu infectati locul suferind cu praf, haine murdare, tesuturi irtante.

* Nu va expuneti la soare, la raze UV si nu faceti baie pana la completa cicatrizare

* Nu trageti de pielea protectoare ce se formeaza pe tatuaj. Ea se va elimina singura.

* Pentru piercingul in limba, nu sunt recomandate apa de gura, gheata si mancarea condimentata. Pentru cel in buric, nu purtati curea si evitati sa fiti stransi in zona taliei. Evitati orice frecare in timpul perioadei de consolidare. Piercingul este extrem de fragil timp de o saptamana si jumatate.

In incheiere…

Este recomandat sa vizitati cabinetul unde ati facut tatuajul sau piercingul pentru a fi siguri ca aveti parte de o cicatrizare perfecta. Nu uita ca un tatuaj este mult mai greu de inlaturat decat de obtinut, asa ca, pentru a nu deveni o sursa de regret, este necesar sa te gandesti bine la decizia pe care o iei.
Sursa: www.Ultraviolet.ro - Riscurile unui tatuaj-

9 răspunsuri:
| lost.in.rain a răspuns:

Infectii si reactii ale pielii la ace si tusul folosit pentru tatuaj, si in cazuri mai grave, poti sa te capeti cu vreo boala. Sfatul meu este sa mergi la indrumarea cuiva care si-a facut deja un tatuaj si cunoaste persoana care efectueaza tatuaje.

| alexutzza_3733 a răspuns:

Deoarece se face cu ajutorul acelor si a altor instrumente care ranesc pielea si ating sangele, tatuajele, piercingul si alte operatii asemanatoare aduc cu ele si riscul unei contaminari sau a unei infectii.

| jahjah a răspuns:

Simina, o sa-ti spun din proprie experienta. Cand lumea il vede prima data, o sa-l laude, etc... dar dupa o vreme, riscurile sunt sa te plictisesti tu de el, sa vrei sa dispara, sa fii cum esti tu de fapt... si nu o sa mai poti. Pentru ca operatiile de scoatere a tatuajelor costa mii de euro, si scot tatuajele 100%... tot ramane desenul intr-un alb-sidefiu cumva... sad riscuri de sanatate, nu prea exista, daca il faci la un salon profesional si te tratezi cu crema (Bepanthen) de 5 ori pe zi, vreo 2 saptamani dupa ce l-ai facut. Si binenteles, culoarea se duce in timp, mai ales din cauza soarelui... tatuajul trebuie refacut la fiecare 2-3 ani. cam asawinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

si eu vreau sa imi fac unul mic si dragut happy...am mai avut o tentativa dar....nu mi-am facut...sa vedem acum happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti sa iei o minunata hepatita B sau chiar o portie sanatoasa de HIV! Iar "pricopseala" poate surveni in urma contactului cu acul, cu cerneala in care a fost inmuiat un ac infestat sau chiar cu varful pistolului. Bafta multa, ce pot sa zic?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu suporti durerea, e riscul sa te faci de ras pe acolo, de fata cu vlajganii fiorosi care vor urla la tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu o intrebare... tusul cu care se face un tatuaj poate fi cancerigen? k vreau sa`mi fac un tatuaj si mama m`a innebunit cu chestia asta... astept si eu un raspuns va rog frumos! :*

| Eliza_marcu a răspuns:

Riscul numarul unu e sa iti iasa naspa si sa regreti ca ti l-ai pus. Mai e riscul sa te plictisesti de el sau sa nu te poti angaja din cauza lui. Ar mai fi si boli sau cicatrice nasoale, dar astea-s mai putin importante.

| claudia88 a răspuns:

Principalul risc ar fi infectarea sau transmiterea unor boli, si pe langa asta dupa 3 luni dupa ce ti l-ai facut te saturi sau din cauza lui iti ratezi cariera!