| Lory37 a întrebat:

Ce este herpesul genital?
Cât de des apar recidivele?
Cât durează pana trec recidivele/cât durează pana se sparg acele bășici?
O persoana infectata este contagioasa mereu sau doar în perioada erupției?
Acestor întrebări nu găsesc răspuns nicăieri, dacă s-ar putea sa îmi răspundă cineva, mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Exista doua tulpini de virus herpetic.
- HSV-1, care cauzeaza herpesul oral, dar ocazional poate provoca rani si in zona genitala;
-HSV-2, care este cauzanta herpesului genital, dar ocazional poate provoca vezicule si in zona gurii.
Virusul HSV nu are tratament, nici vaccin si va ramane in corpul gazdei pe tot parcursul vietii acesteia.

Ambele tulpini pot fi transmise prin s e x oral.

Diferenta de transmitere consta in faptul ca HSV-1 se transmite in principal atunci cand sunt prezente veziculele, prin atingerea acestora sau prin saliva persoanei infectate.

HSV-2 se poate transmite cu usurinta prin intermediul fluidelor corporale, chiar si atunci cand nu exista simptome, cu toate ca in cele mai multe cazuri, se transmite atunci cand exista simptome si leziuni la suprafata pielii, acestea facandu-l extrem de contagios.
De fapt, aceasta tulpina poate sa nu produca deloc vezicule chiar si pe parcursul catorva ani.
De obicei, dupa primul episod al simptomelor, daca exista un sistem imunitar foarte bun, acestea vor fi din ce in ce mai usoare si la un moment dat, vor inceta sa mai apara, cu toate ca virusul va continua sa traiasca in corpul tau.

Este greu de precizat cat dureaza episoadele acelea neplacute in care exista basici, mancarimi, disconfort.Depinde in primul rand de sistemul imunitar, dar si de alti cativa factori. Exista persoane in cazul carora veziculele se vindeca in cateva zile, iar in cazul altora in cateva saptamani, chiar si 6.

In cazul femeilor, HSV-1 este transmis cu usurinta la copil, in timp ce HSV-2 a fost transmis in cazuri destul de rare.

Virusul nu prezinta un pericol pentru viata purtatorului, dar este de preferat sa se foloseasca prezervativul, chiar si in cazul in care nu exista leziuni evidente la suprafata pielii.
In cazul in care exista o relatie serioasa in care nu doriti sa folositi acest mijloc de protectie sau poate chiar doriti copii, ar fi ideal sa consultati medicul si ambii parteneri sa isi faca analizele necesare, precizandu-i medicului ginecolog ca unul dintre parteneri are acest virus, deoarece este un detaliu important.