Este o problema mintală,doar tine de minte,Nu de dinte, ochi sau piele.
Tu ai spus ca e o problemă. O problemă e orice ne deranjează la noi. Din fericire, orice problema are o rezolvare si in antena, si in viata de zi cu zi.
Soluția tu o alegi. Ori înveți să te autocontrolezi prin vointa, ori apelezi la terapie psihologică sau medicamentoasa.
Important este sa ti fie tie Bine.
Razi de ce-ti aduci aminte?
Adica razi ca... mine, si eu mai rad cand imi aduc aminte de ceva amuzant din trecut. Stai linistit si razi cat mai mult, rasul e benefic. De ce sa ai o problema, doar pentru ca te amuzi foarte usor? Cei care or sa se uite urat la tine poate au o problema, nu tu!
Încearcă să râzi mascat, adică să faci tot posibilul să nu te vadă cineva. Sau ai putea să-ți muști limba(nu tare).
Ahaha mi se intampla si mie. E ceva normal sa razi. Contribuie la buna dispozitie. Uite azi la ora de fracenza trebuia sa citesc "la-bas" care se citeste "la ba" si nu ma mai puteam opri din ras. Imagineaza-ti cum a fost.
Banuiesc ca este chestie de autocontrol. Poti face cateva exercitii, de exemplu sa iti tii respiratia atunci cand iti vine sa bufnesti in ras. Cred ca trebuie sa gasesti calea cea mai buna de a te stapani.
Incearca sa te abtii, sa te controlezi. Gandeste-te ca dai de niste "baieti de baieti" si te apuca rasul de ei.
Același lucru îl pățesc și eu uneori și la un moment dat chiar ma gandeam ca e o problema la mine da nu-i chiar asa pentru ca am dat de persoane cărora li se intampla același lucru, e chestia ca ți se intampla ca gândurile sa te controleze pe tine
In momentul in care îți vine sa razi fără motiv ajuta sa te gandesti la ceva trist
Bună! Ar trebui să te maturizezi puțin. Tuturor ni se intamplă asta, depinde doar de creierul tău, ceea ce gândești. Poți să te controlezi. Gândește-te la ceva trist in momentele alea sau gândește ce consecințe ai putea avea dacă râzi. Eu nu mă puteam abține la școală, tot timpul era colegul ăla cu care făceai caterincă, e ceva normal, dar gandindu-mă că aș putea lua 2, aș putea păți ceva din cauza asta, îmi pierea pofta de râs.
Încearcă sa nu te mai abti din asta.
Eu asa ma știu de 30 de ani, mintea doar are nevoie de endorfine după o zi stresantă.
Se numesc schimbari de dispoziție, te străzi prea mult și creierul își da un reset.
Citește cărți de comedie, filme comice, parodii, socializează cu oamenii amuzanți și râdeți împreună.
Dar nu anula rasul ca o terapie naturala ce o produce creierul tău în urma a ceea ce te stresezi tu de obicei.
Eu am TOC asta îmi produce și depresie pe lingă stres.
Partea interesanta este TOC-ul din prezent se amuzanți pe cel din urmă asta după ce am reușit după 4 ani de chinuri sa îl reduc la 50%
Și sa ști ca nici un medicament și terapie nu a dat rezultate atât de bune precum a dat rasul.
Iar cei care zic ca ai o problema, încearcă sa îl înțelegi ca ei au mai multe.