Salut! Eu zic că e ok să încerci să nu mai iei cina(mai ales după ora 19:00),dar dacă nu te poți abține, atunci uite câteva idei:
-salată de legume
-ceai cu biscuiți
-cereale cu lapte
-ouă fierte goale
-supe creme(dacă ai chef să mănânci seara)
Sper că te-am ajutat! Poți te rog să răspunzi la întrebarea mea(am pus-o la mine pe cont chiar acum)
Tu chiar ceri sfaturi si iei in serios ce zice cineva care spune sa nu mai mananci seara dupa ora 19? Sau sa mananci "cereale cu lapte" si "ceai cu biscuiti"?
Poti manca 3 hamburgeri seara + cartofi prajiti si tot sa slabesti.
Mai terminati cu tampeniile de genul "ce mananc seara", conteaza ce mananci pe PARCURSUL ZILEI.
Corpul tau arde X calorii intr-o zi (daca faci sport, arde X+Y, unde Y sunt caloriile arse in timpul sportului). Daca tu consumi mai putin de X calorii in 24 de ore, slabesti.
E simplu:
- esti in deficit caloric: slabesti
- esti in surplus caloric: te ingrasi (sau pui masa musculara, depinde ce sport faci)
- consumi aproximativ cat mananci: te mentii.
Asta e tot, matematica simpla. Restul sunt aberatii.
Mama. Cate raspunsuri vai si amar. Nu conteaza asa mult ce mananci seara ( decat ca unele chestii iti pot afecta somnul). Mananca ce vrei, cat timp nu iti depasesti necesarul caloric, nu te ingrasi. ( eu mananc ovaz cu proteina si fructe de padure inainte de culcare ca imi place maxim. )
Orice vrei tu nepoate. Cat timp nu esti in surplus caloric nu te vei ingrasa nici daca mananci la 12 noaptea. Mancarea nu isi schimba caloriile odata cu apusul soarelui
Vezi cat de stupid suna? Fiindca este. Daca vor muschii tai poti sa iti mananci toata mancarea la 1 noaptea, toate mesele intr-una, si daca esti in deficit caloric vei slabi. Normal ca nu e recomandat fiindca nu are logica sa iti faci plinul cu combustibil, energie, atunci cand urmeaza sa dormi, ci cand urmeaza sa il folosesti. Dar nu te obliga nimeni sa fii logic. Nu e mare filosofie. E cel mai neinsemnat detaliu.
Proteine slabe [ peste, piept de pui/curcan, vita slaba ] cu legume verzi sote/salata fara 3 linguri de uleias ''sanatos''