|

Ce regim trebuie sa tin dupa operatia de ulcer perforat? M-am operat in Spania si nu mi-au spus ce regim trebuie sa tin pentru ca au alt fel de mancare.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ai voie sa mananci prajeli, conserve de nici un fel, carne tocata, sucuri din comert, fructe acide (de tip portocale, lamai), otet, carne de porc, oaie sau vanat, carnati, mezeluri.
Trebuie sa mananci multe lactate, fructe neutre (gen banane), carne fiarta de vita sau pasare. Nu ai voie sa fumezi sau sa bei cafea sau ceai negru si verde.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand trebuie sa faci analiza prin care rezulta ca ai sau nu helicobacter pilory, daca totul este ok, vezi care a fost motivul ulcerului pentru ca sunt cauze care intretin si oricat de mult regim ai tine tot nu dispare, o vezica infectata, un pancreas care secreta prea putina insulina si nu ajuta la procesul digestiei, oricum prin regim se rezolva partial si acestea : regimul este diferentiat de la persoana la persoana, :
- apa numai fiarta si racita cel putin 2 luni, la inceputul tratamentului, medicatia aferenta (debridat pentru ca ulcerul gastric antreneaza si o gastrita adica are efecte asupra intregului aparat digestiv ), fara alimente care se digera greu sau care sunt condimentate, totul fiert sau la gratar, fara grasimi, atentie orice abatere de la acest regim va duce inapoi cu 2 luni de cand ati inceput tratamentul.Nici o alta bautura in afara de apa fiarta si racita sau ceaiuri pentru ulcer bineinteles neindulcite.
Eu am scapat de ulcer in 6 luni, am inglobat in orez fiert, alimente carne fiarta (slaba), branza, legume fierte, o portie de 5-6 ori pe zi, succes.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Alte răspunsuri