Eu pot bea chiar mai mult fiindca corpul nostru adica corpul uman este format din apa 88/
Tatal meu chiar bea 3-4 litrii de apa pe zi si sincer nu stiu cum reuseste. Presupun ca secretul e fie sa mananci putin sarat inainte, fie sa fi Setila. Dar cred ca cel mai mult conteaza de metabolismul fiecarei persoane. Spre ex unele pot manca iute iar altele nu. Cam asa e si cu apa. Si e recomamdat sa bem doar 2 l de apa pe zi. Funda?
Eu ca ciclist pot ajunge si undeva la 5-6 litri pe antrenament (un antrenament are in jur de 3-4 ore)
Nu am spus ca e musai sa mananci picant sau sarat. Am dat un exemplu. Sunt unele persoane care nu pot manca iute, iar altele da. Asa cum sunt oameni care pot bea 4 litri de apa si unele de abia beau un litru.
Ba, eu chiar simt nevoia, merg la sala, alerg, si fac activitati care ma fac dependent de vreo 3-4 l
Am vazut pe History o emisiune cu unu care a baut 4l de apa deodata, normal nu se poate bea deodata mai mult de 2l astfel poti murii, dar daca bei constant poti depasii 3l de apa pe putin
Adevarul este ca depinde si de genă...ar trebui sa incerci sa bei si tu mai multa apa.Este sanatos, bea apa de cate ori iti este sete, nu iti potoli setea cu sucuri si alte chestii!
Iti spun eu cum.
daca faci sport, exemplu: in fiecare zi.
dar sa faci si mult, probabil ti se face foarte sete, iar in cazul asta trebuie sa te hidratezi foarte bine.
Alergi dupa bei apa si tot asa. Fa sport si poti bea apa multa. Eu sunt genul care se pune sa bea un l de apa il bea pana la capat.
Acei 3-4 litri se refera la lichide! Aici intra supe / ciorbe /ceaiuri/cafea/sucuri.Insumate se aduna cel putin cel putin 3 litri
Dar setea intensa atrage atentia unor boli, poti lua legatura cu medicul de familie si cere analize.
Corpul tau are nevoie de apa...chiar si atunci cand nu iti este sete este bine sa incerci sa schimbi apa din organism.
Unele persoane pur si simplu reusesc sa bea 1 litru de apa odata deci nu este prea greu sa bea 4 intr-o zi intreaga de vara.
La un moment dat cand ma plictiseam beam apa...era si vara, cald etc si reuseam sa beau 4-5 litri pe zi. Eram cam plictisit
Ce inteligent a fost omu'... Ma mie si eu de unde a putut scoate acea vorba
Acum ceva vreme am baut timp de un an 6 litri de apa pe zi.
Depinde de organism, de cat de mult sport faci pe zi ( daca faci 2-3 sporturi pe zi, adica esti in miscare nonstop, e logic sa bei multa apa), de vremea de afara, de ce si cat mananci, dacai ai ceva boala etc.
Totul e subiectiv.
Sincer, eu uit tot timpul sa beau apa, asa ca beau extrem de putina apa pe zi. Cam un pahar, 2. :\
Nu trebuie sa bei asa de mult. este o prostie. bea cat iti cade bine dar este bine sa fie macar un litru pe zi
zuzi_4846 întreabă: