Nu, este din cauza PC, este o mica spondiloza cervicala, daca stai cumva si in curent, muschii care sustin vertebrele racesc si de aici si durerea acesta insuportabila...pastile Midocalm cu gramaj mic, masaj in zona cervicala si de-a lungul umerilor cu Fastum-gel sau Gel Relaxant din spanz, castan si ienupar si putina odihna la pat, dupa ce masezi zonele indicate...nu te speria nu este raceala la plamani...respecta intocmai instructiunile de pe prospecte...
Eu cred ca este o nevralgie de intercostal asociata cu un torticolis (de la curent, aer conditionat). Iti recomand sa te duci la medic, chiar la urgenta pentru excluderea unei afectiuni pleuro-pulmonare si pentru tratament. Nu de alta, dar fara tratament, daca e nevralgie, o sa te doara la fel de insuportabil saptamani la randul.
Pentru a nu-ti mai pune intrebarea daca ai racit la plamani, retine :
Daca durerea din "spate" se mareste in intensitate atunci cand inspiri si nu-ti permite sa umli cu aer plamanii, decat numai 1/2 de inspir sau mai putin, pentru ca te doare tare... atunci mergi la medicul ftiziolog. Ai o raceala...
Si pentru probleme ososase, chiar si cervicale ar trebui sa mergi la reumatolog pentru ca... in timp(netratata) produce probleme psihice printre multe altele... dintre care chiar si ireversibile...
Asa ca sper ca vei merge la medic...
Daca tot nu te lasa acel junghi ce mai asteptii du-te la un doctor el va stii ce ai nu mai sta
Am scris un articol pe tema asta: http://www.bendo.ro/junghi-intercostal-modalitati-de-a-evita-durerea/
Am mai facut putina miscare prin casa. de doua ore ma tot misc pe aici cu capul in jos si in sus, si tot felul de exercitii pentru coloana. si da, cred ca e din cauza pc-ului si a curentului. mi-a mai dat putin drumul. cred ca miscarea e recomandata pentru a-mi incalzi muschii.
Stefanantonio nu am probleme cu respiratia... e vorba de locomotia vertebrelor toracale. ma inteapa in acea zona cand trebuie sa ma aplec sau cand vreau sa misc capul intr-o anumita directie. in fine. am facut putina miscare si masaj. cred ca maine voi fi iarasi in conditii fizice exceptionale doar ca a fost foarte dureros pana ce am reusit sa ma misc cum voiam eu.multumesc elenei
Stai linistit momentan...la 16 ani sunt destule celule in corpul tau care sa lupte pentru sistemul iminitar.este o mica raceala pulmonara sau intr-un mai bun caz ca in cazut meu o durere intercostala localizata la muschi intercostali care parca te sufoca, facand respiratia imposibila din cauza durerii.