| Denisaasinedddd a întrebat:

Cineva care a avut conjunctivita? In cât timp v-a trecut și ce ati luat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GabyT10 a răspuns:

Tratamentul corect al conjunctivitei depinde in primul rand de etiologia acesteia. Exista 4 tipuri principale de conjunctivite : bacteriana, virala, toxica si alergica.Trebuie sa mergi la medicul oftamolog. Oftalmologul va realiza o examinare minutioasa a ochiului si eventual va recolta cu ajutorul unui tampon steril o proba din secretia oculara patologica.Va face un examen microbiologic al secretiei oculare, asa poate identifica cauza conjunctivitei, sa poata fi tratata corespunzator.Iti doresc multa sanatate.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Mergi la medic. Este mai sigur ca o poti trata.

| Violleta2022 a răspuns:

Conjuctivita netratata se agraveaza, de aceea te sfatuiesc sa fugi imediat la oftalmolog, pentru ca, tis e vreo inrosii ambii ochi si vei avea dureri insuportabile.
Conjunctivita se trateaza numai cu unguente si picaturi cu antibiotic, prescrise de medic.

| T0T a răspuns:

Din păcate conjunctivita mea nu e tratabilă, mai exact la un ochi revine mereu când este un mic curent sau puțin praf. Când mi se întâmplă îmi trece de la sine după un moment.

| ACTH a răspuns:

Un simplu search pe google, mai amanuntit te-ar fi scapat de intrebare: https://www.unica.ro/cum-tratezi-conjunctivita-13570