anonim_4396
| Anonim întreabă:

Colonul poate să doară? Poate da el dureri unei persoane?

Ce investigații recomandați pentru această problemă (în afară de cunoscuta colonoscopie, sigur trebuie să mai existe și alte investigații sad ) și ce medic trebuie vizitat în această problemă?

Recomandați-mi niște clinici pentru așa ceva prin București.

Iar dacă nu este colonul, ar trebui să ne îndreptăm atenția către un ginecolog?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Colonul nu doare (nu are nervi). Durerile sunt sesizate de alti nervi din zona interna.
Investigatiile interne se incep cu ultrasunete 3D.
Daca se gaseste ceva suspect, atunci se cotinua si pe alte cai.
Colonoscopia se face in caz de suspiciuni la nivelul colonului (polipi, tumoare, etc.).

| Freya1 a răspuns:

Nu stiu dacă doare dar ai simptome legate de scaun, adică modificări, balonări, digestie ciudata, plus dureri de burta sau alte chestii din cauza funcționalității lui proaste.

Colonul nu se vede la ecografia abdominala.Asa ca trebuie sa întrebi un gastro de cum se poate verifica. Poate e suficient sa îți spui simptomele și sa îți facă un consult.Cum a spus cineva mai sus, în caz de suspiciuni ți se vor cere controale suplimentare.

Eu am crezut multă vreme ca am probleme cu colonul și ma pregăteam sa cer colonoscopie ca să nu mă trezesc când am cancer.Ca sa aflu ca de fapt am un chist pe ovar de 5 cm ce imi provoca balonare și dureri de burta.