Întrebare recomandată | ZitaRita a întrebat:

Cum fac față anxietății?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Apeland la un specialist, medic psihiatru sau psiholog!
Recomand prima varianta adica medicul!
Genul acesta de tulburare trebuie tratata medicamentos dar si comportamental, eliminand cumva evenimentele care au dus la aparitia ei, acolo unde este posibil evident.

Foarte multe persoane au facut depresie de exemplu pentru ca stateau cum este cazul tinerilor adolescenti si cate 16 ore pe zi la PC pe jocuri video, si aici este nevoie de tratament medicamentos, dar ce faci te intorci inapoi la 16 ore pe PC si iei tratament? sau elimini statul la PC si iei tratament?
Deci cum am zis o tulburare psihica se trateaza medicamentos dar si eliminand pe cat posibil cauza declansatoare, sau cea care o intretine!

| Violleta2022 a răspuns:

- cu medicatie sau terapie de la medicul psihiatru
- cu socializare in lumea reala (cu oameni reali, nu online)
- cu practicarea unui sport individual (inot, dans, sala, bicicleta), sau de grup (grupuri de dans, zumba, aerobic, volei, baschet, tenis).
- cu hrana sanatoasa, plina de furcte proaspete, legume si carne gatita in casa
- FARA carbohidrati (paine, cereale, paste fainoase, dulciuri, foitaje)
- FARA dulciuri si fara sucuri.
- fara socializari online

| Xox0 a răspuns:

Cum s-a spus mai sus: vorbeste cu un psiholog.
Cu toate astea, ti-as sugera sa vorbesti mai intai cu oamenii de langa tine. Socializarea te poate scapa de anxietate. Spune-le lor temerile tale. Cateva cauze ale anxietatii sunt diferite temeri. Dupa ce le rezolvi treptat, situatia se amelioreaza.

| Celdrept a răspuns:

La psiholog

| miaumiau8888 a răspuns:

De la anxios la anxios, de unde doare acolo se tratează. Totul trebuie să vină de la inițiativa ta, fricile le înlocuiesc cu oportunități, gândurile vin în cantități mari ca valurile, dar nu înseamnă că trebuie să le asculți. Fii selectiv, ascultă frământarea ta adevărată și învață prin experiențe, anxietatea nu pleacă, doar îi dai volumul mai încet, dar asta e decizia ta. Încă ceva, nu uita să trăiești, nu te păcăli la viața din mintea ta, căci și marea are reflux, iar când gândurile dispar dispare viața din mintea ta și vei rămâne dezamăgit.

| Andrei108 a răspuns:

Buna, depinde de ce anxietate ai tulburarea de anxietate generalizată, fobie specifică, tulburarea de anxietate socială.
Iti recomand psiholog pentru identifica cauza și a face ceva pentru asta, și un medic psihiatru pentru tratament medicamentos.
in general un tratament medicamentos pentru anxietate arată cam așa.
Serlift 50mg 1 dimineața(Substanta activa Sertraline), acesta este un inhibitor al serotoninei adică te ajuta sa ai mai mult din hormonul fericirii.
PLUS
Rivotril(Clonazepan) de 0, 5mg 1 dimineata 1 după-amiaza la nevoie și 1 seara înainte de culcare
SAU
Xanax(Alprazolam) de 0, 5mg 1 dimineata 1 după-amiaza la nevoie și 1 seara înainte de culcare
SAU
Anxiar (lorazepam) 1 mg 1 data pe zi

Unul din astea 3 te ajuta cu atacurile de panica și sa te calmeze pe timpul zilei

si Olanzapina de 5mg 1 seara asta in cazul in care ai grețuri, vomiți și nu poți sa mănânci

Toate medicamentele se eliberează pe baza de rețetă

Sau poți încerca ceva naturist cum ar fi 5-htp, gaba, vitamina b6, magneziu, de astea poți face rost fără rețetă.

Un tratament de genul durează cel puțin 6 luni.

| Iusstin a răspuns:

Salut!

Depinde foarte mult. Te-ai autodiagnosticat tu sau cineva specializat? In principiu daca anxietatea este mai grava e bine sa apelezi la un specialist, cineva care stie cum sa abordeze cazul tau. Tine cont ca fiecare e unic si fiecare persoana primeste un tratament personalizat. Nu ce face unul vei face si tu, ci e in functie de mai multe lucruri pe care persoana specializata le observa la tine.

Asadar, daca e ceva incipient sau nimic grav, poti incerca cateva trucuri: iesit mai mult din casa, relationat cu oamenii, cu prietenii sau familia daca esti apropiat, citit mult pentru tine si dezvoltarea ta personala, hobbyuri, voluntariat daca ai timp si poti. Incearca sa faci lucruri si care iti plac, dar sa ai si curajul sa iesi din zona de confort, cum ar fi voluntariatul.

Succes!

Întrebări similare