|

Cum poate trece raceala la rinichi?(FUNDA)

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mai intai de toate, du-te la medic, vezi care e situatia si daca este grav, iti va recomanda cateva pastile... Daca nu este asa grav, cel mai bine ar si sa bei apa cu lamaie...adica limonada. Si poti sa pui si putin zahar daca vrei. Funda?winking:* Mult succes si sa te faci bine!winking:*

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Raceala la rinichi (pielonefrita acuta sau cronica)e de fapt o infectie urinara netratata la timp care a prins si rinichii. E foarte important sa mergi la medic urgent daca ai certitudinea ca suferi de o astfel de boala, pentru ca nu te poti juca.Tratamentul trebuie facut cu mare atentie si strictete pentru o vindecare completa.Grija mare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Infectie in tractul urinar superior (rinichi) necesita o cura de antibiotice de 10-14 zile.
- Trimetoprim-sulfametoxazol, fiind un medicament preferat in general, datorita costului scazut si ratei de eficienta superioara fata de Amoxicilina si Cefalosporine.
- Florochinolone - Ciprofloxacin 250-500 mg/zi
- Cefalosporine orale -Cefalexin 250-500 mg/zi.
- Nitrofurantoin - 50-100 mg/zi seara, in timpul mesei, deoarece absorbtia este crescuta in acest mod.
- Alte antibiotice - Doxiciclina 100mg/zi timp de 7 zile.Iti recomand totusi sa mergi la medic, daca nu esti sigura ca suferi de aceasta boala, nu e indicat sa iei aceste medicamente fara a fi consultat inainte un medic...Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu antibiotice. Augumentin se ia de obicei dar totusi mergi si fa un set de analize.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează