In primul rand mancarea sanatoasa si somnul de noapte sunt vitale, apoi iesitul in aer liber, activitati in aer liber, socializarea cu oamenii, mersul zilnic la servici ca sa faci ceva cu viata ta, sa te poti intretine si sustine financiar, toate contribuind la sanatatea fizica si mentala care iti pot prelungi viata.
Un om sedentar care nu munceste si nu face nimic toata ziua, ajunge in timp obez, facand boli cardiovasculare, boli de inima, metabolice si boli psihice, dupa care se degradeaza sanatatea si poate ajunge chiar la tumori si cancere.
Uite aici:
https://www.facebook.com/reel/3628366987309245
Pe tema asta ar incăpea vreo 30 de doctorate dar iată o pagină (pe care o găseai și tu dacă...)
https://providentamedical.ro/......-puternica
Luand in seama recomandarile generale (evita excesul de zahar, sare, grasimi), facand ceva miscare, sau chiar multa miscare, evitand viciile (alcool, tutun, droguri) si verificandu-ti corpul periodic (analize de sange, tensiune, evaluare simptome ce tin de digestie, energie sau alte capitole importante).
Si ce mai cred eu ca e bine: sa eviti medicamentele (inclusiv suplimentele), sa lasi corpul sa functioneze doar pe alimente normale (cat mai naturale, chiar daca sunt procesate), ca sa existe un lant corect cauza-efect, sa se vada usor atunci cand ceva nu este in regula.
Ca daca o arzi pe suplimente cu pumnul, alimentatia va fi lipsita de sens, vei avea pofte aiurea si boost-uri ori lipsa de energie fara sa-ti dai seama de la ce sunt.
Nu mai zic de cei care iau antibiotic din proprie initiativa de 2-3 ori pe an, si stau cu vata in urechi, in loc sa-si trateze dintii sau sa pastreze igiena mai bine, ca sa evite gripele. Isi fac si imunitatea, si digestia praf. Se obisnuieste corpul lor cu antibioticul, iar in cazul unei infectii serioase, raspunsul corpului lor la antibioticul prescris de medic, poate fi mult mai slab.
Ducând un stil de viață sănătos: fără tutun, alcool, făcând sport și mâncând cât mai natural. ![]()
Hai c-am glumit! Bere, mici, distracție - că o singură viață ai. "Trăiește cum vrei și mori frumos" - spunea un clasic aflat în viață.
Traiesti inseamna ca vei muri indiferet de cauza, nu traiesti nu mai esti pe aici trupul poate sa aiba 1000 de boli asta e treaba trupului sa lupte cu ele tu pazestete in general, ca un om rational
Gabytza_2059 întreabă:
anonim_4396 întreabă: