anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum poti sa scapi de paduchi? Nu stiu cui sa ma adresez, imi este atat de rusine si nici nu stiu de unde i-am luat! help!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| AlinaBulina a răspuns:

Nu trebuie sa-ti fie rusine. Poate i-ai luat chiar de la coafor sau ai purtat o palarie sau o caciula care nu era a ta. Sau de la o perna straina. Nu e o rusine, oricum. Se poate intampla oricui. Intreaba farmacistul si iti va da o lotiune speciala cu care scapi de paduchi intr-o singura zi. Succes!

151 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Combinati o jumatate de lingura din fiecare dintre urmatoarele: eucalipt, busuiocul cerbilor si rozmarin. Adaugati apoi 2 linguri jumatate de ulei pur de masline. Un adult trebuie sa incerce acest amestec pe o portiune de piele pentru a fi sigur ca nu apar iritatii. Daca vi se pare ca "pisca" adaugati mai mult ulei de masline. Spalati parul copilului cu apa fierbinte (atat de fierbinte cat poate suporta). Cu ajutorul unui pieptene intindeti aceasta mixtura pe parul copilului. Folositi apoi un pieptene special pentru inlaturarea lindinelor (oualor de paduchi ). Legati apoi un batic, preferabil din bumbac, in jurul capului copilului si lasati-l asa peste noapte. S-ar putea sa aiba o senzatie de mancarime, daca nu supota spalati amestecul de pe par, diluati-l din nou si incercati sa il reaplicati.

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

3-4 zile cu gaz? nici chiar asa...prea exagerat...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cand am luat paduchi de la scoala, mama mi-a dat cu gaz, gazul care se folosea/foloseste la lampa. Punea vata pe un pieptan cu dinti foarte desi, umezea vata cu gaz si pieptana parul, ma lasa 30 de minute cu gazul pe par si la urma spalam parul.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Am luat dar nu stiu de unde.probabail de la sampon. m-am uitat pe confectie si era scazut.aum astept sa deschida la farmacie sa merg sa iau ceva sampon sau solutie

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

big grin ai putea sa dai cu caz sau motorinaa. happy Fara rusine!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am am si nu stiu ce sa fac... m-am dat cu otet mult timp dar nu am scapat

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu trebuie sa-ti fie rusine eu am 10 ani si am luat de la scoala paduxhi sunt foarte urati si te mananca pielea eu am cumparat de la farmacie un produs contra paduchilor toti mi sau dus au murit toti si ouale unul e la 12 ore mor altul in 30 min depinde

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna! pot sa spun ca eu. in acest moment. sunt cu o caciula in cap pentru ca m-am dat cu gaz.laughing am luat paduchi de cand am mers la o colega la tara si am dormit in patul ei.(nu eram foarte sigura, dar m-am convins). m-a dat si atunci mama cu gaz. eu am crezut ca dispar foarte repede.(asta s-a intamplat in vacanta de vara). prin septembrie iar am mers la acea colega. si iar i-am luatlaughing in plus am vazut si eu in parul ei cateva chestii albe.(nu stiu ce anume sunt). acum am iar. tot timpul am impresia ca ma mananca prin cap. mama se uita si astazi, dar observa ca am foarte multa matreata. probabil din cauza asta nu se observa si paduchiilaughing nu stiu ce sa fac. pentru ca mi-e tare frica la scoala. stiti ca asistentele medicale vin in fiecare an. mi-e frica de ce o sa-mi strige colegele. de ce ar putea crede despre mine. mi-e frica sa nu ma ocoleasca. Am nevoie de ajutor! sa va mai zic ceva. in timpul unei ore cand o asistenta a intrat in clasa noastra. am crezut ca fac pe melaughing eram foarte stresata, imi batea inima de credeam ca-mi sare din piept.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este la farmacia din comuna din paris un sampo care costa 30 lei dar este foarte bun te speli o data si nu mai ai.nici lindine nici paduchi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Aseara am observat ca am paduchi. azi am fost la farmacie si am luat pedex. am dat toata sticla pe cap, am intins bine peste tot, am clatit cu multa apa si apoi m-am dat cu peria aceea foarte deasa. Sper ca am scapat de ei pentru ca pe cand m-am dat a doua oara cu peria nu mai ieseau nici paduchi nici oua.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Foloseste gaz, e cel mai bun tratament posibil.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si de unde pot sa cumpar?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am avut paduchi si chiar mai am desi mi-am dat cu un sampon special de la dr soleil

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu inteleg unii cum pot sa stea linistiti cu paduchii in cap. altu nu se spala 3 luni, altu scrie linistit ca ii mai are... va face placere sa ii aveti in cap? Eu Doamne ajuta am scapat de ei in 2 zile cu ajutorul balsamului Pedex si a samponului Parasidose.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In momentul de fata va scriu cu lacrimi in ochi.aseara am descoperit ce se ascunde in capul meu.am dormit la o prietena. mi-am propus sa numai dorm niciodata la ea.imi este rusine sa le spun alor mei asa ca m-am dus la farmacie sa imi cumpar ceva. o sa ma tot dau si o sa ma pieptan pan' o sa scap. sper sa ii elimin repede pentru ca nu vreau sa ii infectez si pe restul... orice sfat folositor este bine venit.va anunt dupa cat timp o sa scap

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E usor pentru, moment fii calma. Trebuie sa iti iei o solutie speciala pentru problema ta, sunt in farmacii. Puneti solutia in cap si o punga pentru ai omori. Apoi pieptene-te cu un pieptene cu colti desi. Nu te apuca sa faci ceva de capul tau, mai bine cere ajutorul parintilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si eu am descoperit ca am paduchi dar dupa vreo doua zile de cand i-am primit de la scoala sunt foarte greu de vazut si mama sa straduit sa ii vada dar nu a reusit pina caind a prins unul. eu m-am dat cu spray de muste dar nu a mers apoi cu toata rusinea m-am dea cu sampon de animale am crezut ca am scapat insa ouale au ramas si sunt foarte rezistente acum incerc cu otet sper sa mearga eu iti dau un sfat sa fii atenta ca e foarte usor sa zici ca ai scapat insa te inseli ouale ramin pe par si se dezvolta dar sa stii ca daca crezi ca i-ai luat de la animalele de companie te inseli fiind ca am citit si paduchi de animale nu stau pe oameni. SUCCES!

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mie de la Pedex si Parasitose mi-au murit atat paduchii cat si ouale. M.am dat cu ambele intr. o zi, apoi peste 3 zile din nou cu Parasidose (dar pe atunci nu i.am mai avut).
De la animale de companie nu ai cum sa iei. Ei au purici, nu paduchi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Te intinzi bine cu placa... n-au cum sa nu moara la 200 de grade...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu ajutorul uleiului de masline

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In 2 luni am luat de 3 ori paduchi, cel mai probabil din autobuz sau coafor. Prima data am scapat de el cu gaz, dupa o luna au revenit, m-am spalat iar cu gaz dar dupa o saptamana tot mai sunt. Am fost la toate farmaciile din oras, dar farmacistele abia daca au auzit de ceva contra paduchilor. Ce sa fac?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cu pedex este foarte bune

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poti scapa de ei cu un sampon pentru padunchi.de dai cu el, iti pui o punga de plastic pe cap si stai cat timp poti sa rezisti{pentru ca o sa te usture putin}si apoi te speli bine pe cap, apoi iti pui in pat sau unde vrei u un prosop sau ceva alb si dai cu pieptenele adanc si iti va cade paduchi.pana dimineata ei trebuie sa dispara. daca nu merge icerca cu maioneza. daca nici asa nu merge du-te la medic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am luat paduchii de la scoala, sau d ela o colega care dormea frecvent la mine. am descoperit dupa multe scarpinari in cap. ii aveam de mult. ca ei cresc in 3-4 saptamani. culmea ca mama e medic dar din cauza culorii mele de par nu i-a putut observa din prima. cand mi-am dat seama d ece am in cap, m-am spalat cu otet. o cantitate de o canaturnata in cap si tinut asa cam jumate o ora. au iesit paduchii, in jur de 18 dar aveam capul plimd de lindini (oua). a doua zi mi-al luat un **** de sampon Dr Soleil e alb cu roz ( fata) dar n-a facut o branza. nu dati banii degeaba pe el. m-am dat de 2 ori in 5 zile, fara niciun rezultat, treminand flconul. dupa, exaspertata m-am vopsit. lucru bun: a omorat TOATE lindinile, dar paduchii proaspeti iesiti s-au ascuns la radacina parului si n-au murit. Cand am vazut asta, am repetat operatiunea cu otetul, dand roade si de asta data si gasind inca 9. Dupa asta nu mai aveam mancarimi, dar facusem deja comandaa la o solutie din franta Parasidose, cei drept foarte buna, cu un pieptene de metal cu dintii foarte apropiati, ia si matreata din par. cu el m-am dat de 3 ori, doar preventiv. Dar totusi daca vrei sa scapati, vopseste-te ca sa scapi de oua si dupa date cu otet ca s ascapi d epaduchi, sau cumpara-ti Parasidose. e in gen 30 lei. dra merita toti bani. Bafta la curatat, tuturor "norcoaselor" acre i-ati capatat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Impotriva paduchilor dati cu motorina de doua zile la rand si apoi mai dati peste o saptamana si nu o sa mai aveti niciunul.va spun eu ca functioneaza

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Va zic eu petrolu ii o prostie si mai ales sa stai cu el de dimineata pana seara am incercat si eu si m-am ars toata deci va sfatuiesc sa lasati petrolu doar vre 30 de min