| smiley_9728 a întrebat:

Daca ai AO miopie trebuie sa porti toata viata ochelari, ii o boala care ii pe viata? multumesc! funda *

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Isabela96 a răspuns:

Nu trebuie sa ii porti doar o perioada de timp pana iti revine vederea.
Stai linistita multi au avut probleme de genul asta si in 2-3 ani s-au rezolvat, bine acum dupa caz este posibil sa nu iti mai revina vederea la starea sa initiala dar nu te panica si cu ochelari esti frmoasa bucurete ca nu ai probleme grave ca de exemplu sa nu poti sa mergi sau sa fi oarba, tu inca duci o viata normala

5 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

In mod normal da. Dar poti sa te si operezi la un moment dat, cand dioptriile tale vor fi suficient de mari (peste 3, 5, daca nu ma insel), si sa le (re)aduci aproape de 0.

| Alyra a răspuns:

Miopia nu se vindecă de la sine; ea avansează până la o anumită vârstă,iar apoi se stabilizează. Totuşi,miopia se poate opera. Operaţia ast durează foarte puţin, însă te anesteziază doar local şi trebuie să stai cu ochii deschişi. Ai nevoie de mult curaj pentru asta, de asemenea şi de mulţi bani.

| Eusinimenialtabuzz a răspuns:

Daca nu iti plac ochelari solutia sunt LENTILELE

| Bogdanux a răspuns:

Poti scapa de miopie doar daca ai dioptriile mici maxim -1, desi ea creste odata cu varsta, dar depinde de fiecare persoana in parte. Eu de exemplu cu timpul ( cam 6 ani) am ajuns sa am miopia de -4/-3.5, asadar voi purta ochelarii toata viata.

Dar cu tehnologia de azi, poti face interventie chirurgicala cu laser!

| adizzx a răspuns:

Depinde de gradul miopiei. daca este mai avansata da tr sa porti ochelari toata viata sau lentile. daca este ceva mai usor se poate remedia cu ochelari de corectie care se poarta doar seara