| tonyc7 a întrebat:

Daca cineva, persoană cunoscută, mușcă dintr-un măr de vreo două-trei ori, după care iei tu și mănânci restul de măr rămas, cam jumătate din el, ce boli se pot lua prin saliva rămasă pe acel măr?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| Kiran a răspuns:

Atat timp cat exista o egiena normala si nu exista probleme medicale de infectii sau alte boli ce se regaseau in saliva, nu vor fi mari probleme.
Noi fiind omnivor, sistemul nostru imunitar ne "salveaza" de bacteriile "cunoscute" de corp. (da, nu putem manca spre exemplu carne nepreparata mult timp, dar putem sa trecem peste anumite momente ca in situatia ta)

| caalcen a răspuns:

Daca persoana "cunoscuta" are ceva boli, poti lua cam tot ce se transmite si prin sarut: bolile venerice, hepatita, si poate si altele. Nu stau sa ma gandesc acum.

| gabicoo a răspuns:

Blenoragie.

| darrio2007 a răspuns:

Oricine ar fi persoana respectivă, e bine să-și mănânce mărul atât cât poate. Tu mănâncă alt măr.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu ar trebui să mănânci după nimeni, chiar dacă este persoană cunoscută.

| RealSoul1997 a răspuns:

Cu toată sinceritatea, nași face-o!,

| 9PM a răspuns:

Nu ai bani sa îți iei un măr? Nu mânca după nimeni ce nu le știi dosarul.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Povestea lui Albă ca zăpada și cei 7 pitici!
Bunicii, străbunicii noștri nu mai puneau astfel de întrebări idioate! Pur și simplu, mâncau!
Oricum, stai liniștit, nu iei mai mulți microbi decât cei care se lasă linși de propriul câine, care pupă în bot câinele pisica, decât copii aceia sărmani de la țară, care împart ca frații mărul și nu se mai întreabă "ce microbi îmi dă fratele/surioara mea"!
Vezi că a fost Covid și unii nu s-au dat peste cap cu dezinfectarea, izolarea, măștile și trăiesc bine mersi!
Mai ușor cu dezinformarea de pe rețelele sociale, mai ales tiktok, căci în afară de cazul când un fruct ar fi otrăvit, nimeni nu a murit, dacă a mâncat după celălalt, din familia sa, mai ales!

| tonyc7 explică (pentru ValentinMihai78):

Dar nici nu am pomenit de murit, ma refeream strict la un risc de infectare, cu vreo boala sau virus ceva. Cat de mare e riscul daca mananci un mar inceput de altcineva.

| tonyc7 explică (pentru RealSoul1997):

Eu cred ca daca ti-ar fi pofta mare de un mar, si marul ala inceput de altcineva ar fi singurul, cred ca ai manca si tu. Chiar daca a mai muscat altcineva din el.