anonim_4396
Întrebare recomandată | Anonim întreabă:

Exista hepatită contagioasă? Stiu ca te poti contamina cu hepatită in cazul in care bei sau mănânci după o persoană care are, prin salivă, prin contact sexual, etc ..Intreb deoarece ieri a fost inspecție in scoala, pentru că e epidemie de hepatită si multe fete spun că se ia si prin atingere!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Lioana a răspuns:

Există mai multe tipuri de hepatită si toate sunt contagioase dar hepatita A se transmite cel mai ușor.
Hepatita A se transmite de obicei prin alimentaţie sau prin apă. Alimentele atinse de o persoană cu hepatită care nu s-a spălat pe mâini după ce a folosit toaleta transferă în produsele alimentare cantități mici de materii fecale infectate. Un alt factor de risc îl constituie consumul de fructe de mare crude, de fructe şi de legume nespălate precum şi modul de preparare a alimentelor.
Hepatita B se poate transmite prin contactul cu sângele sau fluidele corporale ale unei persoane infectate, prin contact sexual neprotejat, prin folosirea de seringi sau instrumente medicale nesterilizate, prin folosirea în comun a obiectelor de igienă personală (lame de ras, periuţă de dinţi).
Hepatita C se transmite cel mai frecvent prin sânge. Se poate transmite şi prin tatuaje, piercing-uri, pe cale materno-fetală şi sexuală.
https://ids-laboratories.ro/tipurile-de-hepatita-a-b-si-c/

3 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Doar hepatita A este contagioasa asa cum crezi tu, denumita si boala mainilor nespalate. restul hepatitelor B, C, D sunt virale si se transmit pe calea sangelui, sunt si cele mai periculoase pentru ca sunt greu de tratat si duc in cele mai multe cazuri la complicatii grave adica ciroza sau cancer hepatic.

| Naty1 a răspuns:

Din cate stiu eu se ia prin contact cu sangele mai degraba decat prin atingere.

| Lostlyric a răspuns:

Aceea e Hepatita de tip A. Foarte contagioasa. Restul formelor de hepatita se iau prin cai mai putin comune (sange, prin transmitere sexuala etc.)
Hepatita A se ia prin fluide corporale, maini nespalate. Nu se ia daca atingi pe cineva atata vreme cat ai o igiena a mainilor corespunzatoare: te speli pe maini bine.