| andreea567890123 a întrebat:

Dacă duc pe cineva la azilul de bătrâni, acolo trebuie sa se imbrace într-un anumit fel sau merge cu hainele lui de acasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

De obicei se poarta pijamale, tinuta e cam ca la spital. Sunt si unele azile care permit imbracaminte mai lejera, cum ai in casa stil trening. Poate lua hainele de acasa si chiar e indicat sa faca asta. Fiecare om merge acolo cu obiectele lui personale, inclusiv haine, obiecte de ingrijire, telefon, casti, radio, carti, tacamuri, poti duce cam tot ce folosesti.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Posibil sa nu il/o primeasca la azil, de ce ai ales optiunea asta? Iar cei care au casă nu sunt o prioritate pentru azile deoarece au unde locuii, au familie, este clar ca te ai saturat de moș sau de babă si ai ales optiunea azilul, dar gîndeste te la costuri ca ei o sa îi incaseze pensia dar pensia nu este suficientă, o sa mai dai si tu din buzunar niste milioane, am auzit de la cineva ca dă 3000 de lei lunar adica 30 milioane la azil pe lîngă pensie, crezi ca te vei descurca?

| dannyel86 a răspuns:

Nu am auzit sa existe tinuta obligatorie la azil. Atat timp cat se imbraca decent si curat, nu vad de ce nu si-ar alege singur/singura garderoba de zi cu zi.
Doar nu suntem la scoala, unde uneori se impune uniforma.

| CodrutElian1990 a răspuns:

E usor sa judeci pe unul sau altul, dar atunci cand esti in situatie nu stii pe unde sa scoti camasa.
Ce ar zice mai sus postatorii daca ar avea o ruda fara copii bonava de Alzheimer, ambii soti au serviciu, nu au gasit pe cineva sa aiba grija de ea, iar persoana respectiva nu poate fi lasata acasa singura la casa ei si nici la cei doi soti, deoarece trebuie ascunse tot ce este de taiat, care umbla la gaz, la curent, la apa etc?
Nu doresc nimanui sa treaca prin asemenea situatii.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu este o perioada indicata sa duci pe cineva la azil, azilurile sunt principalele focare de raspandire a Covid-19.

Nou focar de COVID-19, la un cămin de bătrâni din Brașov. 27 de persoane sunt infectate
https://www.digi24.ro/......te-1319992

| MeritiCeeaCeOferi a răspuns:

Merge cu hainele de acasa. E azil, nu inchisoare. laughing