| Elelena65 a întrebat:

Dacă mă doare foarte tare o masea dar doar când mănânc, înseamnă că are nervul afectat sau nu neapărat? Durerea este atât de puternică încât nu pot să mestec pe partea cu măseaua

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pai nu ai zis daca e cariata maseaua, asta e foarte important pentru un raspuns bun...

| Elelena65 explică (pentru lpavel):

Cred că este, așa nu se vede la suprafață, dar multe dintre carii apar pe sub plomba și nu pot să îmi dau seama

| lpavel a răspuns (pentru Elelena65):

Aha, deci ai avut carie si acum ai plomba... atunci este afectat nervul inca de atunci de cand ti-a pus plomba! Dar nu prea ai ce face, durerile apar nu din cauza mancarii, adica atunci cand mananci pe acea parte ci din cauza cand te trage curentul, sau manaci rece/fierbinte pe acea parte durerea poate aparea si mai tarziu la urmatoarea sau urmatoarele mese!
Ce poti face tu e sa incerci sa eviti curentul(geam deschis etc) si sa manaci rece/fierbinte pe acea parte, daca dupa 1 luna va continua durerea atunci nu mai ai ce face, trebuie sa mergi la medic iti scoate nervul acelei masele si iti pune alta plomba!