| pdannysan13 a întrebat:

Daca un aliment (ex. salam) are o perioada de expirare dar eu il pun in congelator, mai conteaza perioada de expirare?
Practic, a fost inghetat tot timpul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zazu a răspuns:

Salamul oricum nu este bun pentru ca are multi nitrati si coloranti, favorizand cancerul.Substantele chimice pe care le contine salamul pot sta intr-un mod inactiv(unele sunt active) datorita temperaturii, dar la schimbari bruste (decongelare)se activeaza impreuna cu bacteriile si poti face toxiinfectii.

12 răspunsuri:
| papusikatha a răspuns:

Daca expira intr-un an si tu il tii 5 asta nu inseamna ca nu are nimic. Pt 15 lei cat e un salam de ce sa risti sa te imbolnavesti?

| Reek54 a răspuns:

Nu mai conteaza, pentru ca practic. el nu se mai invecheste, nu mai trece timpul peste el.dar oricum. cand il decongelezi verifical happy, (nu te lua dupa aiuritii astia.habar nu au ce spun).

| Catheryne a răspuns:

Da bineinteles ca, conteaza. Perioada de expirare nu tine cont de faptul ca l-ai bagat in congelator sau frigider, dupa ce a expirat produsul nu mai este comestibil chiar daca l-ai tinut in congelator. happy

| Catheryne a răspuns:

Stupid la toti care ti-au spus ca nu este bine sa-l mananci expirat! Pai daca nu ai nevoie de parerea oamenilor pentru ce mai pui intrebarea la categoria "Sanatate". Ai fi asteptat sa-ti spunem toti "mananca numai produse expirate ca sunt cele mai bune". PENIBIL

| claudia_9559 a răspuns:

In general un mezel nu este bun, daca expira este si mai periculos poti sa faci toxinfectie alimentara, asa ca tu hotarasti daca vrei sa faci experimente pe tine.

| Castorul a răspuns:

Din moment ce il ti la rece, poti depasii mult si bine data, totusi cand il decongelezi sa fii un pic atent... just in case happy

| florina15 a răspuns:

Eu cred ca conteaza,chiar daca poate ii prelungeste perioada de valabilitate, ar fi bine sa nu risti, mai ales la produse din carnuri.

| madalina_7621 a răspuns:

Nu conteaza pentru ca produsul a fost inghetatbig grin:*

| Delia_5516 a răspuns:

E bine sa nu il consumi expirat.Sunt fel de fel de boli si alergii...

| NiCkOtHeBeST a răspuns:

Cred ca nu, dar mai bine sa respecti data de expirare o sa ai probleme cu stomacul! Da conteaza poate nu are mucegai pe el da tot e expirat in fine, mai bine sal mananci neexpirat!

| missoty94 a răspuns:

Nu conteaza unde a stat, ci cit a stat, deci expira clar la data indicata