anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce de la un timp cand alerg obosesc foarte repede? Ce as putea sa fac? Înainte eram foarte activă și nu oboseam asa usor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alinaa2928 a răspuns:

Recunosc problema, și eu când eram la gimnaziu participam la tot felul de crosuri, aveam numai locul 1 in scoala, mergeam mai departe prin alte orașe. iar acum când alerg puțin obosesc imediat. asta e pentru că am făcut pauză, nu am mai alergat/practicat vreun sport ca înainte.
Dar această problema se poate rezolva treptat, încearcă să faci cateva exerciții dimineața apoi să alergi intr-un moment al zilei pe care-l preferi. dar ai grija, la început o iei treptat, nu depune prea mult efort. De exemplu, in ziua 1: alergi câteva minute, ziua 2: puțin mai mult, ziua3: puțin mai mult ca precedenta si tot așa continui. Succes!

6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Probabil ai facut o pauza mare cat ai facut prea putin efort si ti-ai pierdut rezistenta. apuca-te iar de sport si ia-o treptat

| Freya1 a răspuns:

Nu ai mai facut miscare de mult, cresti, e cald etc.
Cauzele pot fi multe.

| Lioana a răspuns:

Faptul ca obosesti repede poate fi un semn de problemă cu inima.

| Dalmore a răspuns:

Si mai esti activa?

| Vioreldb a răspuns:

Oboseala poate veni si de la ficat.
O ecografie te-ar lamuri cum trebuie.

| 8623 a răspuns:

Ori ai facut o pauza prea mare, dar oboseala poate veni si de la ficat