|

Dupa operatia de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, este absolut necesar tratamentul de substitutie hormonala?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dupa operatia de anexectomie bilaterala, femeia intra la menopauza. Nu la o menopauza fiziologica, ci una fortata chirurgical. De obicei simptomele sunt neplacute si femeia, daca e tanara, poate dezvolta osteoporoza si aterscleroza foarte grave. Pe de alta parte, terapia de substitutie creste riscul unor malignitati din sfera genitala. Sugerez sa vorbiti cu un ginecolog si un endocrinolog care vor aprecia raportul risc-beneficiu in cazul dumneavoastra. Daca aveti peste 40 de ani si puteti tolera simptomele fara mari chinuri, poate ar trebui sa renuntati la terapia de substitutie.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

da, chiar si la o varsta inaintata. intrebati medicul ginecolog.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e nevoie eu nu am facut nimic

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am 46 ani iar la 23 ani din cauza unui avort am fost operata de histerectomie totala cu anexetomie bilaterala.nu am luat nici un fel de tratament dupa operatie nici nu m andrumat nimeni, la acele vremuri ca si acum de fapt nu mi a dat nimeni nici o indicatie an acest sens. an schimb la 30 de ani am descoperit ca am cardiopatie eschemica care s a agravat din ce an ce mai mult si imi creaza probleme mari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am 30 ani si sunt operata de 6luni si nu am luat pana acum nici un medicament. Dr. oncolog a spus sa treaca macar un an sa vedem cum raspunde corpul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează