Întrebare recomandată | SchiZz20CMrecords a întrebat:

Exista cumva vreo metoda sa-mi treaca o durere de masea fara sa merg la dentist? imi tremura sticsuriile numa cand ma gandesc la asa ceva
ORICE va rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
24 răspunsuri:
| tr?nc?nici a răspuns:

Îţi face anestezie, n-ai de ce să te temi.Altă metodă decît dentistul nu este.

| T30D0RA a răspuns:

Usturoiul este o metoda. Incearca!

| oprescudorin11 a răspuns:

DA. Nu am acest drept, sa zic dar risc amenda stomatologilor.
Si zic:
1. vezi care e cauza, daca te duce mintea si sub durere. Daca e 'vremea, curentul' atunci paracetamol sau mai bine ketonal forte.Maselele dor ca regula noaptea.Nu stau sa-ti explic cauza.
2. Daca s-a umflat ia un antibiotic adiacent cu cele dinainte, cele indicate pentru nervii maxilarului, celelalte pot fi inactive.(cel mai eficient este, dar poti intreba si farmacistul, e eritromicina)
3. iti verifici certurile cu familia (fiecare dinte sau masea are un corespondent)- asta pentru vindecare totala.
4. te duci cat de repede la doctor daca in 2 zile nu rezolvi, daca ai bani.
5. nu uita ca un doctor iti poate scoate si maseaua de alaturi.Si ajungi la punctul '1'

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Orice artificiu ai folosi, va reveni din nou, atunci cand te astepti mai putin.La dentist nu se mai trece acum prin durerile de care te temi, asa ca...curaj! Pana atunci pulverizeaza-i un jet de spray sau maseaza gingia cu o alifie camforata.La farmacie exista sticlute cu,, calmodent,,(s-ar putea sa-i spuna altfel)care o amorteste temporar.Nu uita de dentist!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Curăță un cartof, apoi taie o felie subțire, și pune-o într-un vas cu alcool medicinal. Lasă-l acolo câteva minute până se imbibă bine cu alcool, apoi pune-l într-o bucățică de cârpă, și ține la măsea. În câteva minute ar trebui să-ți mai amelioreze din durere. E doar ceva temporar!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Pune un căţăl de usturoi pă locul dureros.
Totuşi soluţia este dentistul, nu ai încotro!
Te pup!

| karsivan a răspuns:

De cand exista anestezia, nu imi este frica de stomatolog, asa ca mergi la stomatolog si rezolva problema, i-ati inima in dinti si mergi, si cere dr. sa i-ti faca anestezie, dupa ce amorteste nu mai simti nici o durere.

| Weider a răspuns:

Numai dentistul poate sa-ti rezolve problema, nimeni altcineva sau medicament.

| SchiZz20CMrecords explică (pentru Weider):

Am auzit ca ar fi o metoda cum sa pui tuica fiarta sau ceva asemanator pe masea si face in asa fel sa numai simti durerea thinking

| Weider a răspuns (pentru SchiZz20CMrecords):

Tuica normala, bei un pic si clatesti in zona care te doare, da nu tine mult, doar iti amorteste pentru un timp scurt. Nici asa nu-ti rezolva problema, mai bine mergi la doctor si ai scapat pentru multi ani.

| lizy12iul a răspuns:

Depinde de cat de grav e, daca trebuie scos nervul in final o sa trebuiasca sa mergi...nu e asa de rau te doare putin, e mai mult frica decat durerea, dar macar nu o sa te mai doara maseaua.
poti sa iei calmant iar apoi sa dai cu pasta de dinti sensodyne (cred ca asa se scrie), dar e ceva temporal, e mai bine sa te duci cat e caria mica si poti sa salvezi maseaua decat sa te duci cand iti vine sa darami peretii....numai bine

| SandraM a răspuns:

Solutie temporara: cuisoarele. Insa e musai sa mergi la stomatolog. Sanatate multa.

Răspuns utilizator avertizat
| Wrufloukel a răspuns:

Dacă te doare măseaua cu siguranță există și o infecție locală! Dacă mergi la dentist, cu siguranță că te va băga pe un tratament cu antibiotice. Căt este infecție la măsea, nu are cum să umble. Nu se bagă nici un stomatolog să umble pe infecție căci este foarte periculos așa ceva! Vei lua antibiotic doă zile trei, apoi poți merge la dentist, dar vezi la care mergi că sunt unii din ăștia care nu prea se pricep la așa ceva și pot să-ți facă mai mult rău decăt bine! Eventul să te lase fără bani în buzunar! Poți merge la farmacist să-l întrebi ce antibiotic îți recomandă pentru măsea! Și un calmant ceva, îți pui un fes să-ți acopere urechile, mai mult ca sigur te-a tras curentul! Verifică ușile geamurile să fie închise bine pentru a nu exista current în casă! Evită frigul! Mănincă bine!

| Aqustic a răspuns:

Poate ca o sa gasesti o solutie sa nu te doara astazi, maine,... dar in final tot va trebui sa mergi la dentist

| Sclipirici a răspuns:

Mai bine nu amana.Si eu am tremurat la dentist, ba chiar am plans, desi nu am simtit nimic. Daca poate sa o salveze o va trata.La mine a incercat sa o trateze dar mi-a spus ca o poate trata insa durerea va aparea din nou, si i-am spus sa o extraga.Iti inchipui ca am tremurat ca un caine la injectie,dar degeaba. Durere nu este in timpul extragerii, injectie este banala, insa pe mine ma doare destul de tare acum, nu am respectat toate conditiile pe care mi le-a impus...
Nu mai amana...
In orice caz, poti lua un calmant dar durerea va aparea din nou.

| IonutBaws a răspuns:

Dentistul

| johnsmith1890 a răspuns:

Iti face ubistesin stai chill man... te poate bate cu ciocanu in gura nu simti nimica laughing bafta si fara frica!

| DiavoloMarian a răspuns:

Ketonal,aulin,oxacilina,pasta de dinti pe masea, spirt, vodka....trec prin ce treci si tu... de 3 zile am o durere continua, si zi si noapte.si astept sa merg la medic, caci nu mai pot, mai bine mor decat sa mai indur durerea asta!

| eleaveyou a răspuns:

Te doare mai mult acum decat pe scaunul stomatolocului. Nu se mai face stomatologie ca acum 100 ani. Nu simti nimic.

| B0gd4n12 a răspuns:

Incearca sa sfarmi o jum. de algocalmin in locul unde te doare. o sa iti mai amelioreze putin durerea

| W3irda a răspuns:

Am trecut si eu prin ce treci tu.Doua nopti fara somn si pline de durere mi-au fost de ajuns incat sa ma faca sa merg la dentist.Bineinteles,ca si tine am incercat diferite metode care imi ameliorau durerea timp de 5 minute si dupa iar revenea.Pana la urma tot la dentist o sa ajungi.

| Element001 a răspuns:

Medic...

| Antonio2 a răspuns:

Trebuie neaparat sa mergi la dentist.