| ANONIMU3O02 a întrebat:

Exista vreo metoda sa mă opresc din a creste in înălțime? Am 15 ani și deja am 1.90m, cum mă pot opri din a crește? Este foarte aiurea sa fiu atât de înalt la vârsta asta, cat voi mai crește până la 18 ani? Părinții mei au 1.70 mama și 1.82 tata sad

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Tu nu vei creste pana la 18 ani, la tine a inceput cresterea foarte devreme, dar se va incheia foarte curand in cel mult 1 an si este posibils a nu mai cresti mai mult de 1-2 cm.
Nu-i nimci aiurea sa fii foarte inalt, dimpotriva, ai toate sansele din lume pe care altii nu le au.
Sotul are 1.95 si s-a bucurat de privilegii in viata lui, cum nu s-au bucurat cei pitici sub 1.70m/
Deci inscriete la baschet sau rugby si cien stie, poate vei ajunge in echipele internationale.

7 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Nu-ți dai seama acum, dar înălțimea ta este cel mai pozitiv lucru din viața ta.

| ANONIMU3O02 explică (pentru Frank51):

Va mulțumesc pentru răspunsuri!

| anonimuIl a răspuns:

Ar trebui să nu mai crești.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai probabil nu vei mai creste foate mult din acest punct. Eu am avut tot in jur de 1.9m la 15 ani iar acum la 28 am cam tot atat, ba chiar as spune ca am mai scazut in inaltime, probabil din cauza posturi. Nu este deloc aiurea, nu esti exagerat de inalt, in plus corpul are o perioada in care se dezvolta in inaltime.

| Jessica1235 a răspuns:

Unii oameni se înaltă brusc, alți se înalță câte unpic în câțiva ani. Și eu m-am înălțat mult dintr-o dată la vârsta de 13 ani după care am rămas aproape pe loc. E foarte posibil să nu te mai înalți ori să te înalți dar foarte, foarte puțin. Se spune că oasele se dezvoltă până pe la 26 de ani dar nu înseamnă că până atunci ne tot înaltăm deci nu îți face griji.
Ca să fi sigur că nu te mai înalți poți să te oprești din a te mai juca volei, baschet sau sa faci înot, în cazul în care practici aceste sporturi.
Acum cel mai bine ar fi să faci niște exerciți prin care să-ți întărești mușchii de la spate, ca ei să poată susține coloana bine. Dacă te-ai înălțat brusc mușchi tău nu au avut timp să se dezvolte. Eu din cauza asta acum am coloana cârnă și trebuie să o îndrept prin exerciți.

Dar de ce nu îți place să fi înalt? Băieților le stă mai bine așa înalți, gen de la 1, 80 în sus. Părerea mea.

| ToțiPentruUnu99 a răspuns:

Wow, nu pot sa cred. Nu exista asa ceva, dar nu iti fa griji si nu te complexa, esti unic. Profita de acest aspect al tau si "embrace it" cu s-ar spune, sunt si avantaje. Cauta-l pe Instagram sau tiktok pe jucatorul de volley Tobias Krick, el are 2.13m si la 15 ani tot cred ca 1.90, facuse un video happy

| ToțiPentruUnu99 a răspuns (pentru ToțiPentruUnu99):

Nu exista asa ceva, adica sa opresti cresterea. Dar cum au mai zis si altii, baietilor le sta bine inalti, stai linsitit happy