| Ciufiiiiiiix a întrebat:

Fetelor voi inebuniti atunci cand...
laughing eu da puppy dog eyes LOOL
nu mai am chef de nimic si stau doar in pat fara net fara nimic
la intrebarea asta pot raspune doar fetele puppy dog eyes
si cum faceti sa dispara durerile alea groaznice?
luati vreo pastila ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Extrem de rar iau Nospa, cand nu pot munci din cauza durerilor. In general, strang un pic din dinti si imi gasesc mult de munca, asa incat sa uit. Faptul ca fac mereu efort fizic ma face sa le tolerez mult mai bine decat daca as zace la pat (as suferi de o mie de ori mai rau daca as avea timp sa ma vaiet)

| IMC90 a răspuns (pentru Brigaela):

Am ramas surprins (chiar perplex) sa vad ca, la farmacie, se elibereaza Codenal (a carei substanta activa este codeina) fara niciun fel de reteta... Asta in conditiile in care nu ar trebui eliberat fara reteta albastra de stupefiante

Intrebare: Nu este mult mai eficienta codeina (in comparatie cu ibuprofenul sau antispasticele) pentru dureri menstruale?

Si, inca o intrebare :

Care este diferenta intre codeina si hidrocodon? Prorpietati analgezice dar si potential de dependenta happy

| Brigaela a răspuns (pentru IMC90):

Este complet interzisa eliberarea codeinei dupa ureche. Cred ca este mai eficienta, fiindca actioneaza asupra creierului, insa eu iau Nospa chiar de 5-6 ori pe an si uneori 4-5 pastile intr-o luna. N-as putea sa iau atata codeina.
Ma interesez legat de diferentele dintre codeina si hidrocodon.

Multumesc happy
Eu am ramas uimit cand am vazut ca la farmacie se da codenal la liber, ca pe ibuprofen straight face

E ilegal. Lucratorul de la farmacie poate sa-si piarda licenta si chiar si libertatea, iar farmacia licenta, daca cineva face sesizare la politie

M-am documentat. Codeina are risc mult mai mic de dependenta decat hidrocodonul si o activitate antialgica usor mai buna. Hidrocodonul are o actiune antiemetica mai buna. Un tratat excelent de farmacologie pe care il am zice ca analgezia oferita de o doza de 35-65 mg de codeina (maximul pe care il poti lua o data) ofera o analgezie egala cu 675 mg de aspirina, ceea ce este o analgezie slaba.
Pe de alta parte, ibuprofenul este foarte eficient daca femeia are o inflamatie locala (anexita). In conditiile durerilor menstruale obisnuite sau din alte afectiuni (chisturi ca la mine) are o eficienta foarte limitata si nu e recomandabil.

Ok, multumesc.

Abh
| Abh a răspuns:

Poti sa iei cate o tableta de No spa si cate un Ibuprofen de 200 mg daca durerile de burta sunt mari.

| Lamaitzza a răspuns:

Nu trebuia sa pui neaparat "... ", e ceva normal, nu ceva de ras.
Oricum, nu am dureri mari, e doar incomoditate. Hm..ma doare mijlocul si apoi putin burta dar nimic atat de serios incat sa zac la pat.
Oricum, daca e ceva iau Nurofen. ^^

| EvaneSScence a răspuns:

Nu am dureri asa mare, dar o jena tot e in prima zi si ma doare capul. Trec repede toate cu algocalmin si daca stau la caldura.