| danutzul a întrebat:

Fratilor... febra musculara = subiect de discutie. ce e de facut sa treaca mai repede sau sa o prevenim. am auzit de diferite mituri cum ar fi: inainte de efort sa iei o aspirina si nu vei mai avea febra asa accentuata. sau febra musculara trece facand efort. deci. ce e de zis?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Dupa exercitiile fizice de forta fa exercitii aerobice, sau cardio. Cand faci forta (exercitii anaerobice), muschiul nu se oxigeneaza suficient pentru ardere, si din ATP rezulta acid lactic. Acidul lactic este cel responsabil pentru febra musculara. Prin exercitii aerobice, acidul lactic acumulat este ars mai departe, rezultand acid carbonic, acid uric si apa. Si acidul carbonic este eliminat prin respiratie, acidul uric prin transpiratie sau pipi, si ai scapat si de febra musculara. Aspirina, masajele, dusurile combinate ajuta de asemenea, indeosebi atunci cand ai facut deja febra musculara.

| Corina a răspuns:

Pentru a preveni febra musculara trebuie mai intai sa faci o incalzire, adica niste exercitii fizice mai usoare, gen alergari, rotiri ale bratelor, capului, aplecari in fata, la un picior si la celalalt, cateva genoflexiuni, fandari, etc. Specialistul în medicină sportivă, Alin Popescu, avertizează că nu exista un tratament simplu pentru febra musculară, remediul evident fiind prevenirea apariţiei acesteia. O regulă elementară este încălzirea muşchilor înainte de a ne apuca să facem sportul propus. Muşchii neîncălziţi supuşi brusc unui efort intens au şanse mai mari de a dezvolta leziuni decât muşchii încălziţi corespunzător înainte de efort. Încălzirea efectuată corect creşte ritmul bătăilor cardiace, mărind aportul de oxigen şi substanţe nutritive la nivelul muşchiului înainte ca acesta să fie solicitat în cadrul antrenamentului. Când începem o nouă activitate, este bine să o luăm treptat şi să creştem durata şi intensitatea exerciţiilor cu maximum 10% pe săptămână. Trebuie să bem apă în cantităţi corespunzătoare, să consumăm mulţi carbohidraţi şi puţine grăsimi, pentru a furniza muşchilor combustibilul necesar. Dacă totuşi ne-am ales cu febră musculară, este bine să încetăm orice activitate solicitantă până când durerea va dispărea în totalitate. Febra musculară ar trebui să dispară în trei până la şapte zile fără nici un fel de tratament. Putem încerca şi tehnici de recuperare activă. Exerciţiile aerobe uşoare măresc fluxul sanguin şi astfel ajută la diminuarea durerii musculare. După efort este util să facem mişcări uşoare de stretching. Muşchii afectaţi se vor întinde până când simţim un uşor disconfort. Poziţia se va menţine timp de 10 – 30 secunde. La fel de mult ajută şi masajul blând la nivelul musculaturii afectate. Astfel, vor fi stimulate neutrofilele (celule albe din sânge care luptă împotriva inflamaţiei), reducând durerea musculară. Metoda băbească a băii cu sare nu trebuie ignorată. Un sfert de oră petrecut în cadă va duce la relaxarea şi la reducerea tensiunii musculare. Medicamentele antiinflamatorii nonsteroidiene precum aspirina sau ibuprofenul reduc temporar durerea, deşi nu grăbesc refacerea. Vitamina C, în schimb, ajută la refacerea ţesutului de legătură afectat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Singura solutie :Cand ai febra musculara, iti poti da cu putina crema de galbenele sau sa stai linistit sa dormi. De obicei iti trece a doua zi.

Răspuns utilizator avertizat