| RainWind a întrebat:

Hei, dacă de la Crăciun dorm în continuu, cam peste 10 ore pe zi. Mai mă trezesc doar să beau apă și să mănânc, apoi mai zic 2 vorbe mamei și mai schimb apa la pici sau mâcarea sau mai văd o scenă dintr-un film, că doar atât mai apuc, apoi pic la loc într-un somn adânc.
Ce să înțeleg din asta? Și asta e tot o boală sau doar așa sunt eu dorm multe ore?!
Recunosc că nu am mai luat Eutyroxul de mult. Și din ce am înțeles hipotiroidismul trage la somn, însă chiar atât de mult?!
Adică tot nu pot să înțeleg de ce naiba dorm așa de mult. După ce mă trezesc dintr-o transă de asta de somn, mă simt parcă și vinovată că dorm atât, dar și rău că nu înțeleg ce naiba se întâmplă cu mine.

Iar mai ciudat e că, eu măcar sufăr de hipotiroidism care mă trage la somn, însă bunica mea doarme cred că non-stop zilnic și e și în lumea ei și nu suferă de hipotiroidism. Are zile mai lucide, da, dar în rest nu comunică cu nimeni și e doar în gândurile și în lumea ei. Oare asta de fapt să mă pască și pe mine? Cancerul ăsta autistic?!
Oare asta să fie un alt blestem? Un demon ce pune stăpânire pe mine și familia mea?! Văd că pe bunică-mea a înhățat-o de tot și se pare că urmez și eu. Oare să chiar sufăr de autism?!
Deși e și o chestie plăcută la felul acesta de a fi, autist, faptul că nu bârfesc și nu mă prea interesează viața nimănui, mai ales la nivel de bârfe. Însă totuși e ca o năpastă și autismul ăsta sau ce naiba o fi el, faptul că mă face disfuncțională pe randament și autismul pe muncă.
Alții dorm câte 3 ore pe noapte doar ca să aibă mai mult timp pentru ei și pentru mai multă muncă, iar eu nu am timp de obicei pentru mai nimic tocmai pentru că peste jumătate din viață mi-l ocupă somnul, dormitul. Cum pot combate asta?
Am fost la psihiatru și deși i-am spus că eu cu somn profund mă confrunt, psihiatrii mi-au dat serotonină și antidepresive, care din câte știu, mai somnambul te fac. Iar eu le-am spus mereu că eu nu vreau pastile care să mă facă să dorm mai mult ci am nevoie de pastile pentru energie, care să mă vitalizeze, nu adoarmă mai mult.
Ce pot să mai fac să combat somnambulismul ăsta?! Și să mi recapăt vitalitatea, energia, viața?!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Misteriosul333 a răspuns:

Pe de-o parte, în termeni medicali, medicul ți-a dat antidepresive pentru a ține sub control tulburările de anxietate, depresia și altele. S-ar putea să dormi așa mult și din cauza pastilelor. Unele boli sunt transmise genetic de la părinți la copii.
Pe de altă parte, din punct de vedere religios, se poate să fie și blestem ceea ce ai.
Nici mie nu-mi place să bârfesc.
Ideal ar trebui să dormi 8 ore pe zi, dar dacă pastilele te trag la somn, nu prea ai ce să faci. Dormi cum poți.
Ce ai tu, nu este doar factor genetic. Este și din cauza răutăți oamenilor.
Orice s-ar întâmpla să nu renunți la pastile pe viitor, chiar dacă te țin pe loc și te transformă în legumă. Treptat ar trebui să se observe o îmbunătățire, iar dacă tot nu se observă după un an, încearcă alt tratament poate va fi unul mai bun. Îl poți schimba și mai din timp dacă vrei, dar te va costa.
Îi dai o atenție, o măslină la doctor și te rezolvă. (glumesc cu măslina)
La doctor trebuie să îi bagi banul în buzunar și te ajută cumva. El se uită să fie cât mai mult posibil în ziua de astăzi, mai ales în România. Foarte rar mai găsești pe cineva de treabă care să se ofere să te ajute gratis, dar nu este vina lor.
Trece timpul repede și nu prea ai ce să faci decât să fi mai optimistă, să ai mai mult control asupra ta și lista poate continua. Trebuie să ai și ambiție.
Sărbători fericite!