| Bianca1203 a întrebat:

Hello,sper că sunteți bine. Am și eu o mica întrebare. Daca știți din întrebările mele recente, una dintre ele a fost cu lovitura unghiei.Ei bine, timpul a trecut și unghia mea s-ar innegrit.Am avut și o mica infecție,am fost la medic și mi-a prescris antibiotic,a trecut. După eu făcând treabă, spălând la mana șosete și alte chestii mărunte,s-a desprins ușor,ușor.Ei bine,s-a desprins atat de tare încât se ținea intr-o parte. Aseară i-am arătat iubitului meu cum se tine,că am scos pansamentul,i-am pus și pansament sa nu cumva sa-mi cada când fac treabă,car sacoșe, etc.Și el a zis, hai că ți-o scot.A ridicat puțin de ea și a tăiat-o finuț cu unghiera, nici că m-a durut.Dar in schimb, când a tăiat unghia bucatele bineînțeles, a ieșit un miros de putred. Ca și cum a stat ceva și a putrezit acolo. Sper sa nu mai miroase așa în câteva zile, daca voi avea grija de ea.Plus că dacă apare durere, vânătaie, roșeață și umflătură, trebuie sa merg la medic. Întrebarea mea e alta... exista riscul că dacă am scos unghia devreme să crească mai greu sau sa nu mai crească deloc? Și încă ceva de menționat, o parte a unghiei a rămas intactă și nedesprinsă. Oare de ce? Aștept răspuns, cum puteți voi, că nu sunteți medici, dar un sfat din pățaniile voastre sau ale altora ajuta! Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| nashu40 a răspuns:

De obicei o unghie ca să crească înapoi complet are nevoie de 3 luni și 3 săptămâni, aproximativ. Mirosul vine de la faptul că a stat acoperită mult timp. Trebuie curățat cu atenție tot ce e negru și apoi dezinfectat. Îți recomand ceaiul de pelin, de preferat cel de la țară, nu cel din comerț. Seara, înainte de culcare ții degetul cât poți de mult în acel ceai. Dezinfectează, usucă și repară.
Acum ceva ani eu mi-am tăiat vârful unui deget aproape până la os cu o unealtă de tăiat, din neatenție. În momentul respectiv îmi era imposibil să ajung la spital. Ceaiul de pelin a fost singura opțiune de moment. Totul s-a curățat, s-a vindecat și s-a refăcut, în timp.
Desigur, am avut și unghii căzute, și la mână și la picior. Așa cum am spus, cam 3 luni durează, cea nouă o împinge pe cea veche.
Totuși, o vizită la medic se impune, în cazul în care ți se pare că e infecție.
Sănătate!

| Violleta2022 a răspuns:

Urgent la medic sau la spital, fiindca mirosul de putred este de la o infectie seriaosa care se cangreneaza si risti sa se cangreneze degetul si sa-l taie, daca infectia trece la os.

| Bianca1203 explică (pentru Violleta2022):

Ok,o sa merg o fuga la medic, macar sa întreb și să i arat unghia.La medicul de familie mai exact, că la spital pentru o unghie mă da afară.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bianca1203):

Trebuie eliminata in totalitate unghia, curatata rana si facut antibiotic. Schimabt zilnic pansamentul samd.

| Bianca1203 explică (pentru Violleta2022):

Nu mai miroase a putred, acum miroase a Betadina și Apă oxigenata

| sierra1 a răspuns:

"exista riscul că dacă am scos unghia devreme să crească mai greu sau sa nu mai crească deloc?"

nu, de două ori

| Bianca1203 explică (pentru sierra1):

Nu am înțeles, nu adica nu creste deloc sau să crească da mai greu?

| sierra1 a răspuns (pentru Bianca1203):

"exista riscul că dacă am scos unghia devreme să crească mai greu" - nu

"exista riscul ...sa nu mai crească deloc?" - nu
---------
așa pricepuși?

| Razvand2002 a răspuns:

Daca ai scos-o, este posibil sa creasca greu