De obicei o unghie ca să crească înapoi complet are nevoie de 3 luni și 3 săptămâni, aproximativ. Mirosul vine de la faptul că a stat acoperită mult timp. Trebuie curățat cu atenție tot ce e negru și apoi dezinfectat. Îți recomand ceaiul de pelin, de preferat cel de la țară, nu cel din comerț. Seara, înainte de culcare ții degetul cât poți de mult în acel ceai. Dezinfectează, usucă și repară.
Acum ceva ani eu mi-am tăiat vârful unui deget aproape până la os cu o unealtă de tăiat, din neatenție. În momentul respectiv îmi era imposibil să ajung la spital. Ceaiul de pelin a fost singura opțiune de moment. Totul s-a curățat, s-a vindecat și s-a refăcut, în timp.
Desigur, am avut și unghii căzute, și la mână și la picior. Așa cum am spus, cam 3 luni durează, cea nouă o împinge pe cea veche.
Totuși, o vizită la medic se impune, în cazul în care ți se pare că e infecție.
Sănătate!
Urgent la medic sau la spital, fiindca mirosul de putred este de la o infectie seriaosa care se cangreneaza si risti sa se cangreneze degetul si sa-l taie, daca infectia trece la os.
Ok,o sa merg o fuga la medic, macar sa întreb și să i arat unghia.La medicul de familie mai exact, că la spital pentru o unghie mă da afară.
Trebuie eliminata in totalitate unghia, curatata rana si facut antibiotic. Schimabt zilnic pansamentul samd.
Nu mai miroase a putred, acum miroase a Betadina și Apă oxigenata
"exista riscul că dacă am scos unghia devreme să crească mai greu sau sa nu mai crească deloc?"
nu, de două ori
Nu am înțeles, nu adica nu creste deloc sau să crească da mai greu?
"exista riscul că dacă am scos unghia devreme să crească mai greu" - nu
"exista riscul ...sa nu mai crească deloc?" - nu
---------
așa pricepuși?