| Zambet a întrebat:

Imi dati un link in care sa vad reactiile adverse cand iei amoxicilina? Va roog e urgent. Dau fundita >:

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| andrei123 a răspuns:

Reacţii adverse
Manifestări alergice, în special la pacienţii cu alergie la peniciline sau cefalosporine (sensibilizare încrucişată)
Tulburări digestive (greaţă, vărsături, diaree)
Modificări tranzitorii ale rezultatelor investigaţiilor de laborator (creştere a transaminazelor serice, anemie, leucopenie, trombopenie)
Reactii adverse
In mod exceptional pot aparea reactii alergice acute de tipul socului anafilactic. Ca si in cazul celorlalte peniciline sunt posibile urmatoarele manifestari: greturi, varsaturi, diaree, dispepsii, dureri abdominale, aparitia glositei sau stomatitei. Acestea nu necesita intreruperea tratamentului. Daca se administreaza in timpul mesei se reduce incidenta tulburarilor digestive.
Eritemul "din a 5-a zi" se intalneste la 2 % dintre pacientii tratati cu aminopeniciline. Incidenta lui este mai ridicata la cei ce sufera de mononucleoza infectioasa sau leucemie limfoida. Reactiile imunoalergice adevarate manifestate prin rash cutanat si urticarie apar mai putin frecvent, dar necesita oprirea imediata a tratamentului si evitarea oricarei administrari ulterioare a beta-lactaminelor. Pot surveni suprainfectii cu germeni rezistenti; s-a semnalat si cresterea tranzitorie si moderata a transaminazelor, nefrite interstitiale acute, anemie, leucopenie, trombopenie - toate tulburari reversibile. Au fost semnalate si cateva cazuri de colita pseudomembranoasa.
AMOXICILINA - EPHAMOX, capsule
Reactii adverse
Eritemul numit "din a 5-a zi" se intalneste la 2% din pacientii tratati cu aminopeniciline. Incidenta ei este mai ridicata la cei ce sufera de mononucleoza infectioasa sau leucemie limfoida. Reactiile imunoalergice adevarate manifestate prin rash cutanat si urticarie apar mai putin frecvent, dar necesita oprirea imediata a tratamentului si evitarea oricarei administrari ulterioare a beta-lactaminelor. In mod exceptional, pot aparea reactii alergice acute de tipul socului anafilactic. Ca si in cazul celorlalte peniciline, sunt posibile urmatoarele manifestari: greturi, varsaturi, diaree, dispepsii, dureri abdominale, aparitia unei glosite sau a unei stomatite. Acestea nu necesita intreruperea tratamentului. Daca se administreaza in timpul mesei se reduce incidenta tulburarilor digestive. Pot surveni suprainfectii cu germeni rezistenti; s-a semnalat si cresterea tranzitorie si moderata a transaminazelor. Au fost semnalate si cateva cazuri de colita pseudomembranoasa

9 răspunsuri:
| LoveMusic a răspuns:

AMOXICILINA:
Amoxicilina este un antibiotic din clasa beta-lactaminelor, aparţinând grupului penicilinelor de semi-sinteză cu spectru "lărgit". Are efect bactericid, acţionând la nivelul peretelui celulei bacteriene prin inhibarea biosintezei substanţelor din structura peretelui.

SPECTRU DE ACTIVITATE:
Germeni grampozitivi (coci şi bacili), cu excepţia celor producători de penicilinază
Coci gramnegativi
Spirochete
Unii bacili gramnegativi (Escherichia Coli, Haemophilus Influenzae, Salmonella, Shigella, Enterobacter, Klebsiella, Bricella, Proteus mirabilis)

INDICATII:
Infecţii cu germeni sensibili la amoxicilină:

Infecţii ale aparatului respirator (rinofaringite, sinuzite, traheite, bronşite etc.)
Infecţii ale aparatului digestiv (enterocolite, purtători de bacili tifici, infecţii ale căilor biliare)
Infecţii ale aparatului uro-genital (infecţii urinare, gonoree, infecţii genitale)
Infecţii ale tegumentelor (inclusiv muşcături de animale sau de om)
Infecţii ale aparatului cardio-vascular (endocardită)
Infecţii ale sistemului nervos (meningite)
Infecţii osteo-articulare

SARCINA SI ALAPTARE:
Nu prezintă risc de a produce malformaţii fetale şi poate fi administrată la femeile gravide pe toată durata sarcinii. Este un medicament din categoria A, în clasificarea realizată de Berglund şi colab. (Acta Obst. Gynecol Scand., suppl. 126, 1984): medicamente folosite de un număr mare de femei gravide fără a fi produs efecte definite asupra procesului reproducerii).

Se poate administra în siguranţă la femeile care alăptează. Este un medicament din grupa II (medicamente care trec în lapte, dar nu influenţează sugarul, la doze terapeutice)

CONTRAINDICATII:
Alergie la peniciline
Infecţii cu germeni rezistenţi la amoxicilină
Infecţii cu virus herpetic
Mononucleoza infecţioasă (risc de reacţii cutanate)

REACTII ADVERSE:
Manifestări alergice, în special la pacienţii cu alergie la peniciline sau cefalosporine (sensibilizare încrucişată)
Tulburări digestive (greaţă, vărsături, diaree)
Modificări tranzitorii ale rezultatelor investigaţiilor de laborator (creştere a transaminazelor serice, anemie, leucopenie, trombopenie)

INTERACTIUNI MEDICAMENTOASE:
Amoxicilina scade efectul contraceptivelor orale.

Sursă: http://ro.wikipedia.org/wiki/Amoxicilin%C4%83

Amoxicilina, capsule
Compozitie
Amoxicilina 250 mg;
Amoxicilina Forte 500 mg - capsule continand cantitatea echivalenta de trihidrat de amoxicilina corespunzatoare la 250, respectiv 500 mg amoxicilina baza.
Amoxicilina 125 mg/5 ml;
Amoxicilina 250 mg/5 ml,
Amoxicilina 375 mg/5 ml – pulbere suspendabila pentru prepararea a 60 ml suspensie orala, continand 1, 5 g, 3 g, respectiv 4, 5 g amoxicilina anhidra sub forma de trihidrat si excipienti pana la 30 g.
O lingurita dozatoare (5 ml suspensie) contine 125 mg, 250 mg, respectiv 4, 5 g amoxicilina anhidra sub forma de trihidrat.
Suspensia reconstituita are gust dulce aromat de fragute.

Actiune terapeutica
Face parte din grupul penicilinelor de semisinteza cu spectru larg, inhiba mai multe specii microbiene decat penicilina G naturala. Influenteaza toti germenii sensibili la penicilina G (coci si bacili gram pozitivi, coci gram negativi, spirochete), cu actiune in general mai slaba decat aceasta. Are efect slab sau nul asupra stafilococilor penicilinazo-secretori. Are efect asupra unor bacili gram negativi (E.coli, Haemophilus influenzae, Salmonella, Shigella, Enterobacter, Klebsiella, Brucella, Proteus mirabilis). Spectrul de activitate este asemanator ampicilinei, dar efectul bactericid este mai intens.
Urmatoarele microorganisme sunt sensibile la amoxicilina: Activitate CMI in vitro 0, 01-0, 1 mg/l 0, 1-1 mg/l 1-10 mg/l
Gram pozitivi:
Streptococcus pneumoniae
Staphilococcus aureus*
Streptococcus faecalis Streptococ α si Beta hemolitic
Listeria monocytogenes
Gram negativi:
Helicobacter pilori
Haemophilus influenzae
Salmonella spp
Neisseria gonorrhoeae
Pasteurella multocida
Shigella sonnei
Neisseria meningitidis
Borrelia burgdorfei
Proteus mirabilis
Escherichia coli
Tulpini nesecretoare de penicilinaza.
Amoxicilina este inactivata de penicilinaza. Streptococii de grup alfa-beta hemolitici sunt mai putin sensibili in vitro la amoxicilina decat la penicilinele G si V: CMI fiind de 0, 02 pentru amoxicilina, respectiv 0, 005 (penicilina G) si 0, 01 (penicilina V).
Nu sunt sensibile la amoxicilina: Acinetobacter, Citrobacter, Proteus indol pozitiv, Providentia, Pseudomonas, Serratia, Chlamidia, Mycoplasma, Rickettsia. Pe cale orala are o biodisponibilitate net superioara ampicilinei. Prezinta reactii adverse mai reduse la copil. Se absoarbe 80% din doza administrata oral; dupa doza de 250 mg a jeun realizeaza concentratia maxima sanguina de 5 g/ml. Absorbtia nu este practic influentata de alimente, putand fi administrat oricand in raport cu mesele. Legarea de proteinele serice este de 17%. Traverseaza bariera placentara si se excreta in laptele matern in cantitati mici. Datorita ciclului enterohepatic, amoxicilina atinge concentratii ridicate inbila, dar inferioare ampicilinei. Biotransformarea se face in proportie mica, 20% este biodegradata in acid penicilinoic. Se elimina renal, prin filtrare glomerulara si secretie tubulara, in cea mai mare parte netransformat, 64% in primele 6 ore, dar este intarziata de probenecid. Dupa o doza terapeutica nivelele serice se mentin eficace timp de 6 ore. Semiviata este de o ora la persoanele sanatoase si de 7 ore cand clearance-ul creatininei scade la 10 ml/min, la nou-nascuti este de 3 ore.

Indicatii
In infectiile aparatului respirator are avantajul ca difuzeaza bine, mentinandu-si eficacitatea si dupa ce procesul inflamator local si permeabilitatea tesuturilor scade, fiind mai eficace decat ampicilina: sinuzite, otite, faringite bacteriene, bronsita acuta si episoadele acute ale bronsitei cronice; infectii din sfera ORL si stomatologica; infectiile cailor genitourinare: cistite, pielonefrite, gonoree; enterocolite; se recomanda in profilaxia endocarditei infectioase, in cazul unor interventii chirurgicale la pacientii cu risc.

Mod de administrare
Infectii de gravitate medie:
-adulti si copii peste 10 ani: 250 mg de trei ori pe zi (la optore);
-copii pana la 2 ani: 62, 5 mg de trei ori pe zi, intre 2 - 10 ani:125 mg de trei ori pe zi.
In cazuri grave dozele pot fi marite.
In gonoree se administreaza o doza unica de 3 g.
In febra tifoida: la adulti 2 - 4 g pe zi, timp de 14 zile; la copii 62, 5 g pe zi timp de 21 zile. La purtatori de bacili tifici 2 - 4 g pe zi, pana la negativarea coproculturii.
In enterocolite 1 - 2 g pe zi.
In episoadele acute ale bronsitei cronice: 3 g de doua ori pe zi timp de 3 zile.
Pentru profilaxia endocarditei infectioase: 3 g cu o ora inaintea interventiei chirurgicale. Posologie in caz de insuficienta renala:
Clearance creatininic Doza/ administrare Interval intre prize 10 – 30 ml/min 500 mg –1 g 12 h;

| Gospell a răspuns:

Reactiile adverese la amoxicilina sunt : diaree, greata, dureri abdominale, iar daca tratamentul este de lunga durata pot aparea sangerari anale.

| waXonwaXoff a răspuns:

Ma fratilor, Cred ca 85 % din intrebari se termina cu "dau fundita", credeti ca lumea o sa vina sa va raspunda doar pentru. ca da-ti fundita, or vrea ei o fundita dar daca nu stiu raspunsul cauta o intrebare cu o oferta mai buna. M-am saturat sa vad cum cineva spune "ofer fundita", iar unii se inghesiu pentru. un premiu virtual pentru un premiu virtual laughing. Si inca ceva fundita nu o dai unui om care ti-a cerut-o sau unuia care a raspuns primul, fundita, crede-ma, ca o vei da automat cand vei vedea un raspuns calumea.

| Puiutz a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Amoxicilină
Acolo apar reactii adverse : Reacţii adverse
Manifestări alergice, în special la pacienţii cu alergie la peniciline sau cefalosporine (sensibilizare încrucişată)
Tulburări digestive (greaţă, vărsături, diaree)
Modificări tranzitorii ale rezultatelor investigaţiilor de laborator (creştere a transaminazelor serice, anemie, leucopenie, trombopenie).

Pa:*.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum se poate recupera un soc provocat din penicilina la tratarea syfilisului