| llleo a întrebat:

Îmi lacrimeaza ochii de fiecare data cand ies afara la frig praf. Am mai luat niste picaturi visine clasic si degeaba. Tot imi lacrimeaza cand ies afara. Ce sa fac? Mor

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

S-ar putea sa se fi fotosensibilizat. Cel mai bine este sa mergi la un control la oftalmolog, pana atunci poti incerca sa porti ochelari de soare si sa ai mare grija la lumina puternica si cat timp petreci in fata ecranului.

Nu este indicat sa te speli pe ochi cu sapun, pentru ca are substante tensioactive, care actioneaza asupra membranei oculare. Mai mult, ochii sunt foarte sensibili si nu-i poti spala pur si simplu cu apa (toate picaturile de ochi sunt sterile, au acelasi tratament ca si substantele care se injecteaza). Solutiile introduse in ochi trebuie sa aiba aceeasi presiune osmotica si pH cu lichidul lacrimal, pentru asta se folosesc diverse substante. Asa ca nu putem sa folosim sapun si apa plata.

| caste a răspuns:

Si mie, eu am alergie la polen și ambrozie
Ai fost la alergolog?

| BlackBriliant a răspuns:

Spala-te pe ochi cu apa calda si sapun

| AndreeaDeea221998 a răspuns:

Posibil sa fie alergie. Ai și alte simptome? Sunt multe persoane alergice la polen! Încearcă (dacă consideri ca este alergie) sa iei o pastiluța de aerius sau de claritine înainte sa ieși afara, sa vezi dacă mai lacrimezi! Sănătate!