| Ieusântanalfabet a întrebat:

Îmi puteți spune cum se simte anestezia la dentist, adica este posibil ca acel ac de la seringă să-mi atingă nervul dintelui, pentru ca am vad mulți oameni, cărora le este frica de anestezie?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ioana748 a răspuns:

Buna,
Dentistul stie exact cum se aplica aceasta injectie in gingie. Sunt niste ace subțiri, a căror intepatura este deloc dureroasa. Vei simti ca o piscatura, dar cu cat stai mai relaxat, cu atat mai bine. Apoi o sa amorteasca zona respectiva. Daca vei simti durere cand incepe sa lucreze va trebui sa revina cu inca o injectie anestezica. Nu ai de ce sa te sperii, este o treaba usoara.
Toate cele bune,

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Esti un baiat/barbat esti un el? atunci de ce anume te temi? de putin durere, aceasta anestezie se simte ca o piscatura de tantar sau de albina laughing
mama mea are implanturi in toata gura, nu vrei sa stii cum este si cat dureaza pana sa te vezi cu "dinti", cum se face cu 'interventie chirurgicala' si cat timp nu poti manca mancare solida pana sa ai implanturile definitiv
iar "barbatii" nostri se tem de o banala anestezie locala cu un ac foarte subtire
acea anestezie la stomatolog nu se face in nerv tinere!
cei care se tem de mersul la stomatolog nu o fac pentru ca le este frica de anestezie ci au o fobie fata de ace in general si fata de "instrumentalul" folosit de stomatologi, foarte multi care se tem de mersul la stomatolog sufera de anxietate si au o frica de imbolnavire constanta, teama de a nu lua o boala prin intermediul interventiilor facute acolo

suntserios
| suntserios a răspuns:

Oamenilor le este frica de injecție in sine nu de anestezie.

| dullcat a răspuns:

Buna.Initial e asa ca o mica injectie si nu, nu se ajunge la nerv.In cateva minute dupa aceea nu mai simti durere deloc dar tot simti cand se lucreaza pe acea zona, cand te atinge.Chiar nu e asa horror cum iti imaginezi sau povestesc altii, sigur vei rade dupa ce se termina vizita la medic.Gasesti si pe Youtube explicatii ale medicilor si te incurajez sa cauti deoarece frica vine din necunoscut. Dupa ce intelegi cum se face ar trebui sa te mai calmezi.Bafta.

| Frank51 a răspuns:

Nervul dintelui( cel principal din pulpa dentara), nu este accesibil prin pereții exteriori. În procesul de anestezie, acul atinge zeci de nervi dar la fel ca și orice altă structură din corp, și nervii se regenerează.

Marea majoritate a fracturilor de gât(cele mai grave fracturi când poți rămâne paralizat din cauza nervului principal care trece prin maduva spinarii), se repară și corpul își reface 99% din funcționalitate.

| AncaDorina1993 a răspuns:

E ok, se simte cum ar fi o înțepătură de injecție. Simți puțin dar atât. După poate să îți facă orice in gura numai doare. Și eu am avut frica asta.