| Illegalfreako a întrebat:

In ce consta autismul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| ZoeyMe a răspuns:

Autismul este o tulburare a creierului care interfera adesea cu abilitatea de a comunica si de a relationa cu cei din jur.
Semnele autismului se dezvolta aproape indotdeauna inaintea implinirii varstei de 3 ani, desi aceasta afectiune este uneori diagnosticata abia mai tarziu.
In mod tipic, parintii devin ingrijorati atunci cand observa ca fiul/fiica lor nu incepe sa vorbeasca si nu raspunde sau nu interactioneaza ca si ceilalti copii de aceeasi varsta.

De regula, copiii cu autism nu au o dezvoltare normala a vorbirii si pot sa "para" surzi, desi testele de audiometrie sunt normale.
Autismul afecteaza modul in care copilul percepe si proceseaza informatia senzoriala.
Severitatea autismului variaza. Unii au nevoie de un insotitor in aproape toate domeniile vietii lor cotidiene, in timp ce altii pot fi capabili sa functioneze la un nivel foarte ridicat si pot chiar sa mearga la o scoala normala.

Desi aceasta afectiune dureaza toata viata si determina diferite grade de izolare sociala, tratamentul poate aduce o ameliorare semnificativa in viata persoanelor cu autism.
Diagnosticarea din timp si tratamentul adecvat au dus la cresterea numarului de persoane cu autism care sunt capabile sa traiasca independent atunci cand ajung la varsta adulta.

Aici gasesti mai multe: http://www.sfatulmedicului.ro/Autismul/autismul_14#Generalitati
http://www.cursuriautism.ro/despre-autism.php

4 răspunsuri:
| ZoeyMe a răspuns:

Multumesc pentru funda:*

| betti a răspuns:

http://www.suntparinte.ro/......autismului

Care sint simptomele autismului

Disfunctionalitati apar in urmatoarele 3 domenii la majoritatea copiilor cu autism:



Comunicarea verbala si non-verbala
Relationarea cu mediul inconjurator si tot ceea ce implica acesta
Flexibilitate in gandire si comportament


Care sunt semnele autismului?
1. Lipsa contactului vizual. De obicei, persoanele autiste se uita mai mult pe linia gatului si nu la ochii celui cu care interactioneaza. Acest lucru duce la perturbarea limbajului non-verbal si se pierd o multime de informatii pe aceasta cale.


2. Lipsa feedback-ului. Copiii autisti nu raspund atunci cand o persoana le zambeste, nu vor schita zambetul, asa cum o facem noi in mod instinctiv.


3. Nu raspunde atunci cand este strigat pe nume decat foarte rar si nu e interesat de vocile familiare pe care le aude in jurul sau.


4. Daca i se misca un obiect in fata ochilor pentru a observa directia privirii, el nu va urmari obiectul, ci se va uita in alta parte.


5. Lipsesc gesturile prin care se comunica. De exemplu, daca va despartiti de cineva cunoscut, nu va face cu mana, nu se va uita spre acea persoana pentru un "ramas-bun", nu are rabdare sa stea daca vrei sa-l saruti pe obraji, prezentand mereu reactii de retragere. Nu ii place sa fie atins si nici mangaiat.


6. Lipsa empatiei. Persoanele cu autism au dificultati in a intelege sau identifica sentimentele celor din jur: nu pot interpreta semnele non verbale ale celor din jur: expresia faciala, postura.


7. Lipseste interesul de a atrage atentia cuiva cunoscut. Poate in schimb sa loveasca foarte tare cu unele obiecte atunci cand face crize de furie. Nu percepe sentimentele si starile celorlalti, nu poate sa inteleaga semnificatia unei actiuni si invata totul automat.


8. Au nevoie de rutina, iar daca ceva intervine apar crize puternice de furie, zvarcoliri pe parchet, plansete, tipete si arunca cu obiectele din jur. Uneori chiar si mutarea unei mici piese de mobilier, schimbarea culorii paturii cu care il inveleai poate sa duca la astfel de manifestari.


9. Intarzierea dezvoltarii limbajului sau lipsa totala a comunicarii verbale. In cazul in care limbajul este dezvoltat, poate aparea folosirea repetitiva sau stereotipa a acestuia: repetarea de multe ori a unui cuvant sau a unei expresii auzite de curand.


10. Prefera joaca solitara, nefiind interesat de ceilalti copii sau de jocul acestora. Nu ii place galagia si relationeaza mult mai bine cu o singura persoana, decat in grup.


11. Uneori la o simpla atingere sau o soapta pe care i-o spui poate reactiona extrem de dur. Copiii autisti percep atingerile si zgomotele la o intensitate mult mai mare decat noi. Astfel ca o bataie pe umar poate sa o simta ca pe o adevarata lovitura.


Pe langa toate aceste simptome apar si comportamente care au rolul de a-l calma:

Balansarea corpului (le plac foarte mult leaganele si jucariile din parc pe care te asezi si te leagana)
Lovitul din palme
Mersul in cerc in mod continuu
Lovirea urechilor cu intreaga palma
Miscari continue din fata spre spate a capului
Sunete pe care le scoate in mod repetat
Aprinderea si stingerea luminii intruna
Invartirea unor obiecte cu mainile, fara oprire


Fiecare caz de autism este special. Simptopmele de mai sus pot sa apara in combinatii diferite, de la caz la caz. Importanta este atitudinea parintelui sau a persoanei care are grija de copil, atentia si preocuparea de a identifica semnele care pot indica o tulburare de acest fel. Este indicata consultarea medicului daca sunt observate asemenea comportamente la copil, deoarece cu cat este identificata mai devreme aceasta tulburare, cu atat mai bune vor fi rezultatele terapiei si tratamentului de recuperare.

| Arta_Asociatia_1984 a răspuns:

Asociatia ARTA:
Iata cateva motive, in urma carora ca si parinte, ar trebui sa mergi cu copilul la un specialist:
• Copilul nu raspunde cand il stigi pe nume
• Evita contactul vizual
• Nu arata cu degetul obiectele dorite
• Nu se joaca functional cu jucariile
• Nu vorbeste sau nu comunica
• Nu arata la cerere persoane apropiate sau obiecte uzuale
• Are miscari repetitive ce le executa timp indelungat
• Jucariile le aliniaza, invarte, baga in gura sau rastoarna
• Are ras necontrolat
• Comportament neadecvat la sunete
• Insensibilitate aparenta in fata durerii
• Preferinta pentru singuratate
• Preferinta pentru jocuri neobisnuite
• Lipsa fricii fata de pericolul real
• Dificultate in interactiunea sociala
• Hiperactivitate fizica sau pasivitate extrema
• Refuzul imbratisarilor

Întrebări similare