anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

În momentul ciclului menstrual- am frisoane uneori. Am 24 de ani, 42 de kilograme. Am probleme cu inima, prolaps de valvă mitrală. Nu am ciclu menstrual regulat. Variază între 30 și 40 de zile. Lungimea ciclului este de 6 zile. Am aceste probleme cu frisoane ocazional de aproximativ 8 ani în urmă. În momentul când apar frisoane, am crampe abdominale. Prima dată transpir apoi am frisoane. Stau în pat pentru că nu mă pot concentra în decurs de o oră. Aștept ca nurofenul să își facă efectul în 30 de minute, 1-2 ore. Nu mai sunt capabilă să fac nimic când am frisoane. Ultima dată mi-au amorțit mâinile, am auzit un țiut în urechi pentru câteva minute, am avut diaree. Aceste lucruri îmi deranjează activitățile zilnice. Predau limba română pe calculator. Dacă voi avea ciclu menstrual cu frisoane - în decurs de 2 ore nu pot preda româna, nu pot lua nici masa cu familia. Nu am poftă de mâncare. Ca să îmi ameliorez starea, am comprese cu apă fierbinte în sticlă, comprese cu gel. Stau în pat ghemuită. Aici printre cititoare, voi vă confruntați cu astfel de stări în timpul ciclului menstrual? Cum procedați pentru ameliorarea stării de sănătate?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De obicei se procedeaza mergand la medic. Nu te vindeci cu sfaturi de pe TPU.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Stiu ca unele femei baga supozitoare cu indometacin in fund cand sunt la ciclu deoarece au dureri insuportabile, nu este usor deloc pentru voi femeiile perioada ciclului menstrual, ar trebui sa discuti cu medicul ginecolog ce alternative ai cand esti la ciclu ce medicamente sa i ei ca sa te linistesti sa numai ai dureri frisoane si tot tabloul pe care l ai descris tu aici, Sanatate multa.

| Fatamuntilor a răspuns:

Am avut si eu dureri timp de vreo 20 de ani, dar cedau la medicamente..Am scapat de dureri de vreoo 5 -6 ani, ma apropiam de premenopauza.
Daca durerile te impedica sa faci activitatile zilnice, e bine, recomadat si necesar sa mergi la ginecolog.
Exista medicamente pentru reglarea ciclului, probabil iti va rezolva si cealalta problema
Esti tanara.

| IreneeDiana a răspuns:

Buna!
Unele au dureri, altele nu…
Diferă de la femeie la femeie.
Ma confrunt cu așa ceva și eu, dar încerc sa îmi distrag creierul in alta parte…
Sa "uit " de durere dacă pot spune așa …
Iau "oki" din Italia sau din România "aulin" prafuri

| Cynthia123 a răspuns (pentru IreneeDiana):

Mulțumesc pentru răspuns

| marniii a răspuns:

Si de ce nu mergi la medic?