| Marian_Olivian_1998 a întrebat:

M-am taiat in talpa acum cateva ore, am călcat intr o piatră ascuțită int imi ce alergam desculț Am pus rivanol si praf se ampicilina.Ce sa fac? Este grav? va dau si poza. Poza:http://imgur.com/I9b6HqU

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| iar99Teo a răspuns:

In prima faza ai procedat bine pentru ca ai curatat rana. Indicat ar fi sa consulti totusi un medic. Pare destul de maricica taietura dar dintr-o poza este foarte greu sa aprecieze cineva marimea si adancimea ranii respective. Daca rana este totusi micuta si ai reusit sa opresti sangerarea, o pansezi bine si atunci ai sanse sa se vindece daca o cureti regulat. Urmareste atent evolutia ei iar daca situatia se agraveaza sau incepi sa faci febra este indicat sa te duci cat mai urgent la medic. Multa sanatate!

2 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa te grăbești, dacă era o urgenta, mergeai fără sa întrebi sau apel ai deja la ajutoare. Dacă durerea e suportabila, zona este igienizata și hemoragia s-a oprit, poți sa dormi linistita în seara asta! Noapte buna!

| 4StarLight a răspuns:

Ar fi bine să mergi să vadă cineva, după poză nu-mi dau seama daca e grav dar să nu fi luat tetanus sau altceva! De preferabil te duci să vezi ce ai și mai departe te vor sfătui cum e mai bine pentru tine că să nu se infecteze și să te poți recupera repede!