| maphiotul a întrebat:

M-am uitat de multe ori in cimitir pe crucile oamenilor, ma refer la mormintele unde sunt sot si sotie.In 90-95% din cazuri aproximativ barbatii au murit cu mult inaintea femeilor.DE ce oare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sunt 2 cauze importante:
1. Durata medie de viata a femeilor este mai mare decat a barbatilor, din cauza modului de viata, muncii fizice, muncii periculoase, etc.
2.De regula sotiile sunt mai tinere decat sotii, uneori chiar cu mai multi ani, asa ca mor mai tarziu, chiar daca traiesc tot atatia ani.

36 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La mine a fost invers. Mama a murit in 2000 iar tatal, anul trecut in aprilie.

| maphiotul explică (pentru darrio2007):

Condoleanțe.inseamna ca faceti parte din procentajul mic cand e invers.dar de regula e cum am zis eu, se poate verifica

| floresdemayo a răspuns (pentru darrio2007):

Și mie mi-a murit mama, prima dată. Și-apoi, tatăl. Chiar dacă au fost tineri.

| darrio2007 a răspuns (pentru floresdemayo):

Dumnezeu sa-i odihneasca! Mama avea 64 de ani cand a murit iar tata 89.

| floresdemayo a răspuns (pentru darrio2007):

Doamne-Doamne să-i odihnească și pe ai tăi, în Împărăția Lui! ♥

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu este o regula sa stii, sunt cazuri cînd el moare mai devreme decît ea, dar sunt si situatii cînd ea moare mai repede si ramîne el vaduv,. totul depinde si de genetica omului daca el sau ea provin din familii longevive in care părintii au apucat 80-90 de ani atunci asa va trai si ea sau el, daca părintii au decedat tineri 50-60 de ani asa o sa fie si in cazul lor, genetica la nastere este foarte importanta la fel ca si in cazul bolilor daca unul din parinti a avut cancer sau diabet asa va mostenii si copilul.

| maphiotul explică (pentru CristiDinBucuresti):

Sunt de acord cu tine, dar uita-te intr-un cimitir si ai sa-mi dai dreptate.in aproape toate familiile ingropate impreuna barbatul a murit cu mult timp inaintea femeii

| anonim_4396 a răspuns (pentru maphiotul):

Eu nu am astfel de pasiuni cautatul prin cimitire si printre cruci, o zi frumoasa va doresc.

| maphiotul explică (pentru anonim_4396):

Multumesc pentru comentariul ironic.nici pentru mine nu e o pasiune, dar merg la tata si la bunici. poate tu nu iti respecti neamurile decedate

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru maphiotul):

Nu a fost un comentariu ironic poate asa vi s-a parut.

| Drimmero a răspuns:

Speranta de viata e mai mare la femei cu cativa ani in lume iar barbatii sunt mai viciati de obicei.

| maphiotul explică (pentru Drimmero):

Corect,e si asta unul din motive cred...desi cunosc si femei destule viciate

| Mosotti a răspuns:

Asa sunt genetic programati barbatii, majoritatea sa crape mai devreme ca femeile, nu conteaza ca au muncit greu fizic sau nu, si in Germania am observat cam acelasi lucru, barbatii au trait mai putin ca femeile ca ani, in majoritatea cazurilor asa este.

| maphiotul explică (pentru Mosotti):

Te cred.chiar o sa ma mai uit si in alte tari cand o sa am ocazia

| Mosotti a răspuns (pentru maphiotul):

Sa te uiti, genetica e cam aceiasi peste tot.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru ca harpiile le-au mincat sufletul, de aia.

| Catrice a răspuns:

A deci tu ai furat ghivecele cu florihee hee
Cred că...nu,precis nu te-ai uitat și la data nașterii.

| gabicoo a răspuns:

De ce? Căsătorește-te și ai să afli sigur!

| maphiotul explică (pentru gabicoo):

?
Tare raspunsul...sunt casatorit, am si copii mari

Răspuns utilizator avertizat
| Brizbriz a răspuns:

Wow, ai dat funda unui raspuns care nu e gresit, dar e departe de raspunsul real

raspunsul real: pentru ca femeile sunt indoctrinate PUTERNIC de mici sa se simta frumoase, iar pentru asta trebuie sa se ingrijeasca, cat pot de tare, iar asta le intra in instinct... TOATA viata (nu pot sa uit maica-mea la 70+ de ani isi vopsea parul)

chestie care se aplica la barbati FOARTE RAR si e departe de a fi aceeasi "religie" ca la femei

| maphiotul explică (pentru Brizbriz):

Nu ma asteptam sa fie atat de multe raspunsuri.am dat funda pentru ca mi s-a parut cel mai realist raspuns si imi mentin parerea.si tu ai dreptate in raspuns, o sa ma interesez atunci la ce varste mor metrosexualii si poate chiar o sa devin unul daca e asa cum zici

| Brizbriz a răspuns (pentru maphiotul):

Nu e nici o problema, cum spuneam ai dat funda corect

mi-a fost lene sa scriu, dar metrosexualii sunt o raritate, absoluta, mai rari decat gay-ii, la care sunt ambele "versiuni", unii se ingrijesc de nu mai pot altii doar cat sa arate ok

iar intrebarea ta era la modul absolut general, nu particular, ca daca o luam particular, atunci maica-mea a murit la 73 de ani si s-a ingrijit cat a putut de bine, iar bunica-mea (mama ei) a murit la 96 si o durea in cot de ingrijire, fiind o taranca nescolita... deci, fa o regula din asta, in afara ca, cand soarta te vrea, te gaseste, indiferent de varsta

Răspuns utilizator avertizat
| NunuNini a răspuns:

De egoisti. Sa nu ramana singuri ca nu avea cine-i ingriji.
Acum gluma, gluma, dar te-ai uitat si la data nasterii? Poate ei erau mai batrani decat ele cand au murit. Sau te-ai uitat la cei care au murit in timpul razboiului?

| maphiotul explică (pentru NunuNini):

Chiar m-am uitat.si nu la una ca la multe(la familii m-am uitat). date apropiate ca nastere si nu morti in razboi.morti din anii 90- 2000 incoace

| Gabitzu85 a răspuns:

Pentru ca le-au mancat femeile zilele laughing

| maphiotul explică (pentru Gabitzu85):

Posibil..am vazut la o femeie ca e nascuta in 1921 deci are 101 ani si inca traieste iar sotul ei e mort din 1995

| floresdemayo a răspuns (pentru maphiotul):

Poate că femeia de "101 ani", a decedat cu multi ani in urmă, pe când avea 70 de ani, doar că nu a mai rămas nimeni din familie, care să treacă data/anul decesului pe placa mormantului. Sunt zeci de morminte așa...

| maphiotul explică (pentru floresdemayo):

Condoleanțe,Dumnezeu sa-i odihneasca.nu am zis ca 100% mor barbatii primii dar cam 90% da din cate am observat eu.la femeia de 101 ani e posibil ce zici tu dar m-as mira. oricine moare il ingroapa cineva. daca nu are pe nimeni il ingroapa de la primarie si tot i scrie pe cruce data cand moare

Mii de scuze că nu am văzut răspunsul tău și al lui Darrio.
Da, oricine va muri, va fi ingropat, fie de familie, fie de primărie (dacă sunt abandonati, deci sunt "morții nimănui")
Însă, primăria nu ridică mormântul nimanui, ei ajuta cu un loc de mormânt, un sicriu ieftin si o cruce de lemn, pe care e scris numele defunctului. Cu timpul, mormintele celor ingropati de primarie, devin una cu pământul, numele aflat pe crucea din lemn... dispare, din cauza ploilor, ori a vopselei de slabă calitate. Iar crucea, de multe ori, se rupe și e aruncata la gunoiul din incinta cimitirului.
Practic, nu se mai știe cine "doarme" acolo. Si, nici că acolo, cândva, se afla un mormânt.

Pe de altă parte, familiile celor care isi ingroapa mortii, le ridică mormantul (după posibilitatile financiare), cei mai multi le pun o cruce de ciment, de marmora sau de granit și plătesc pe un angajat al cimitirului, care se ocupă cu inscriptionarea/gravarea să le scrie numele, data/anul mortii pe cruce.
Problema e că multi isi ingroapa mortii in cavoul familiei, dar amână inscriptionarea anului si datei decesului, pe cruce. Din cauza banilor, cei mai multi. În urma cu 8 ani, pentru numele tatei, mi-au cerut 8 lei pentru fiecare literă, fiecare cifră, fiecare cratimă... Calculează și ai să vezi că costurile nu sunt deloc modeste.
De aceea ziceam că doamna aceea, de 101 ani, ar putea să isi doarma de ani de zile, somnul de veci, fără ca trecătorii să știe...

Multumesc de raspuns.eu am vazut totusi aceste aspecte pe cruci de marmura, granit deci familii cu bani.nu m-am referit la crucile de lemn parasite.cand o sa mergi prin cimitir la cei dragi sa te uiti te rog ca am dreptate. uita-te pe monumentele familiale unde sunt sot-sotie impreuna ca sa faci o comparatie si ai sa vezi ca in peste 90% din cazuri barbatii au murit inaintea femeilor chiar si cu 10-20 de ani

Eu merg des la ai mei.
I-am iubit enorm.
M-am uitat să știi. Langă părintii mei, e mormantul unui domn in varsta, care si-a ingropat sotia, il acuza pe cardiolog de malpraxis etc. Vis-a-vis de mama e un medic renumit, decedat, inaintea sotiei, fiindca s-a inecat la mare...
La cativa metri mai incolo e mormantul soacrei presedintelui...
Trist e că văd foarte multi părinti, ingropându-și fiii.

Sa stii ca nu e o regulă, si cei săraci, si cei bogati omit să le scrie numele celor decedati pe cruce. Nu se ocupă de morminte, de fapt, majoritatea isi cam uita mortii pe-acolo, pe motiv că "îi lasă să se odihnească".

Bun,dar am vazut la foarte multe cruci unde scrie data mortii la amandoi nu ma refer neaparat la cele pe care nu scrie data mortii.
Mai uita-te odata daca tot mergi des.Dzeu sa-i odihneasca pe parinti si eu merg la tata dar am si neamuri care lucreaza la cruci in cimitir si merg de multe ori cand am timp