| AnonimMM678 a întrebat:

Medicamentele de memorie sunt bune o sa ma ajute s atin minte, invat azi 3 pagini dar peste cateva zile le uit, se poate daca iau medicamente pentru memorie ca corpul meu sa se obisnuiasc acu ele si dupa sa trebuiasca sa tot iau, care subt cele mai bune, sau care ati luat v.a ajutat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu retin doar chestiile care mi se par interesante, in rest le uit fara sa vreau. Dar e normal, se face loc pentru informatii noi.

| RAY a răspuns:

Nu exista medicamente pentru memorie si doar pastile care au acelasi efect ca cafeua, informatia intra in memoria de lunga durata doar prin repetitie nici un medicament nu poate creea noi conexiuni in creier e sf asa ceva, desi invata si nu 3 pagini si una pe o durata lunga de timp

| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu intelegi ce inveti, este normal sa nu retii nimic.
Incearca sa citesti si sa intelegi logic ce citesti, ca sa poti memora.

Secretul sta in citirea fiecarui fragment si intelegerea lui!
Nici un om normal nu poate memora carti intregi, memoreaza doar esenta lectiilor, scoate ideile principale si pe baza lor cladeste toata povestea.

Pastilele de memorie, ajuta intr-o masura foarte mica, dar trebuiesc luate pe o perioada lunga de vreme, iar ele incep sa functioneze abia dupa 3-4 luni de cand ai inceput tratamentul.

| LPCTSTR a răspuns:

Medicamentele de memorie isi fac efectul in cam 3-6 luni, nu peste noapte.
Nu cred ca medicamentele de memorie iti pot da dependenta, iar cele mai bune medicamente sunt cele cu lecitina... dar si cele mai scumpe, intreaba un farmacist sau un doctor.

| Lucian2473 a răspuns:

Cum spune si DonnaAlba daca ai capacitate de invatare medicamentele de memorie te vor ajuta sa retii mai mult timp. Dar daca tu nu intelegi ce inveti, nu retii nimic nici cu toate medicamentele de memorie. Si, in orice cay nu vei tine minte lectia ca pe tatal nostru. Nu te ajuta sa citesti cateva randuri sau pagini si automat peste cateva ore sa repeti cuvant cu cuvant ce ai citit. Nu intelege gresit efectul acestor medicamente.
Citeam undeva ca momplus sau alte medicamente de memorie sunt recomandate batranilor bolnavi de Alyheimer si pierderi de memorie. Dar poate ajuta si un creier antrenat, care intelege lectia sau o teorema. Practic teorema este invatata, daca stii despre ce e vorba in teorema si astfel de medicamente tine mintea mai...activa, mai proaspata.

| AnotherAnswer a răspuns:

Încearcă să analizezi ceea ce înveți, va dura mai mult dar, daca o faci bine o sa reții și peste mulți ani!
Iar dacă vrei să-ti ocupe mai puțin timp, încearcă să înveți schematic, luând ideile principale. etc