| Johnny25 a întrebat:

O soluție eficientă împotriva coșurilor?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
28 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Duac gel

| RAY a răspuns:

Daca e de la pubertate nu ai ce face man, e am folosit zineryt si a avut rezultate bune, sa stii ca poate fi si de la ficat, dulciuri, culturism etc

| KindKid17 a răspuns (pentru RAY):

Culturims? Shit...

| aXy99 a răspuns (pentru KindKid17):

Poate voia sa zica steroizi laughing

| RAY a răspuns (pentru KindKid17):

Da,creste hormonul mascul si poate determina,dar repet nu e sigur, eu am scris ca poate, mult pot determina asta, eu am avut de la ficat probleme de astea, accnee

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Nu, vream sa spun ca culturismul determina o marire a hormonului masculin, asta poate duce, dar asta nu inseamna ca toti culturisti au cosuri

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Cum organismul produce acnee
Sweat este secretat - numit pori. Fiecare pori conține o glandă sebacee care produce sebum: o substanță uleioasă care acoperă multe dintre corpurile noastre într-un strat subțire de protecție. Ajută la reglarea căldurii corporale și la stoparea apariției bacteriilor pe suprafața corpului. Desigur, nu poate fi prea mult de un lucru bun: Prea mult sebum (sau ulei), combinate cu produse în mod natural celulele moarte ale pielii si bacterii, pot bloca porii noastre. Ce se întâmplă în continuare? Sebumul care devine prins cauzează apariția foliculului în balon și, prin urmare, se naște un cos.

Bacterii: Bună Vs. baie
Acum este un secret bine păstrat - trupurile noastre sunt de fapt acoperite de bacterii. Cel mai bun lucru este că aceste bacterii ajută mai degrabă decât să ne facă rău. Cercetările recente arată că dezechilibrul de forme bune și rele (infecțioase) ale bacteriilor este asociat cu probleme de piele cum ar fi acneea. Atunci când există o suprainfectie a tipului de bacterii infecțioase, oamenii de stiinta cred ca acest lucru poate duce la inflamatie, foliculi blocat, și, în final, acnee.

Alte cauze de acnee
O parte din ceea ce face acnee atât de evaziv pentru a trata este faptul că are cauze diferite. Pentru cei aflați în anii adolescentei incomode, când își petrec petrecerea, puteți să le mulțumiți hormonilor fluctuanți. In timp ce ei nu creeaza direct acnee, acesti hormoni fac ca glandele sebacee sa se extinda, acest lucru este mai mult sebum. Ține minte asta? Cu cat mai mult sebum produce, cu atat sunt mai mari sansele ca unele foliculi sa fie blocati si sa se inflameze.

Pentru cei care sunt mai în vârstă, adică adulți tineri și adulți, există diverși factori. Dacă aveți vârsta de 30 de ani și ați suferit o acnee adultă sau o anomalie ocazională, acneea poate fi o combinație între genetică, dietă și sănătatea globală.

Acnee Tratamente și Cercetare
Tratamentele pentru acnee se încadrează în prezent în trei categorii principale:

Tratamente topice: Retinoidele topice, care sunt derivate chimic din vitamina A, sunt adesea prescrise ca prima linie de apărare împotriva acneei. Acestea pot ajuta la prevenirea apariției celulelor moarte ale pielii prin înfundarea porilor atunci când sunt răspândite pe piele. Alte tratamente de acnee topice sunt foliculii blocați prin includerea unor ingrediente precum peroxidul de benzoil sau acidul salicilic. Multe creme acnee sau tratamente conțin peroxid de benzoil care caută concentrații mari de făcut ați putea observa chiar efecte albirea ingredientului pe perne dvs. preferate, prosoape și haine. Din păcate, aceste tratamente deseori usucă pielea.
Antibiotice orale: Tratamentul cu antibiotice pe bază de acnee înseamnă de obicei administrarea unei pilule și încercarea de a elimina acneea prin atacarea bacteriilor. Dar iată provocarea - în timp ce antibioticele ajută la uciderea bacteriilor infecțioase. Bacterii cauzatoare de acnee. Cu toate acestea, această abordare este încă în curs de investigare și nu este încă pe piață.
Alte tratamente / terapii emergente: O altă abordare comună este de a lupta acnee cu alte medicamente pe cale orala - isotretinoin, de exemplu, este un retinoid, administrat oral, pentru a opri productia de sebum. Alți cercetători se concentrează pe tratamente emergente, cum ar fi vaccinul împotriva acneei. Au fost identificați cu toxice pentru o proteină toxică care conduce inflamația care duce la acnee. Ideea din spatele acestei abordări, care este de a opri efectele bacteriilor, în loc să elimine total bacteriile.

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Vezi de medicamentul asta isotretinoin

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

Nu cunosc pe nimeni care sa aiba probleme cu cosurile din cauza culturismului, atata timp cat te speli, nu vad de ce ai avea probleme.

| raMLesS a răspuns (pentru RAY):

Ai avut cosuri? :OO Eu n-am avut niciodata.

| RAY a răspuns (pentru raMLesS):

Cand eram la pubertate, da

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Nu promovez lenea, desigur ca recomand orice forma de sport, efort fizic


Isotretinoin, also known as 13-cis-retinoic acid (and colloquially referred to by its former brand name Accutane or Roaccutane), is a medication primarily used to treat severe acne. Rarely, it is also used to prevent certain skin cancers (squamous-cell carcinoma), and in the treatment of other cancers. It is used to treat harlequin-type ichthyosis, a usually lethal skin disease, and lamellar ichthyosis. It is a retinoid, meaning it is related to vitamin A, and is found in small quantities naturally in the body. Its isomer, tretinoin, is also an acne drug.

| raMLesS a răspuns (pentru RAY):

Probabil pentru ca eu ma spalam laughing.

| RAY a răspuns (pentru raMLesS):

Cosurile nu are legatura cu spalatul pe fata in fapt spalatul cu sapun poate cauza cosuri

| aXy99 a răspuns (pentru RAY):

A uitat sa mentioneze starile de anxietate, depresiile si tentativele de suicid care pot aparea (in cazuri rare ce-i drept).

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Ceva popular pe TPU

| Violleta2022 a răspuns:

Apa calda, sapunul si malaiul!
Speli fata dimineata si seara cu apa calda si sapun si dupa amiaza, acdn intri in casa de afara, speli fata cu apa calda, clabucesti bine cu sapun si apoi introduci degetel in malai, punandu-le pe fata, incepandu cu frunte, freci usor cu miscari de rotatei si cobori spre tample, obrazi, nas, gura, barbie.
O asemenea procedura este perfecta pentru curatarea tenului!
Daca repeti procedura odata la 2-3 zile, nu vei mai avea puncte negre care nescoase, formeaza cosuri (acnee).
Dupa cum vezi, tot praful si impuritatile de pe fata ta, se pepun in porii deschisi si ii astupa, Ce se intampa cand astupi un por care respira?
Se inflameaza si aasa apar infectiile (cosurile).
Deci, spalat fata cu apa si sapun, intotdeauna dupa ce ajungi acasa de afara, dmineata la trezire, cand este transpirata si plina de uleiuri si evident seara, inainte de culcare, cand faci dusul complet de curatare al intregului corp.

| OnuOnulică a răspuns:

Vezi aici câteva remedii: ...44429.html

| aXy99 a răspuns:

Du-te la dermatolog. Pastile (pe baza de isotretinoin, probabil SOTRET) + multe creme (scumpe), la asta adaugandu-se protectie hepatica si altele.

| alex15ccc a răspuns:

Sotret pastile, cel mai bun tratament.

| Alfred0703 a răspuns:

Duac, Hyseac, Airol, Epiduo, Isotrexin.

| wolfves a răspuns:

Cred ca cel mai bine te duci la dermatolog. Eu am fost si sunt mai bine acum.
In principiu, e de la adolescenta, de la hormonii astia.
La care mai adaugam si alimentatia. Eu acum nu am voie sa mananc lactate, porc, pui, dulciuri, produse fainoase si prostii de la magazin. Pot sa mananc peste, vita, pui de tara, legume, fructe.
Mi-a mai dat si un gel + o crema, imi dau zilnic. E mai bine, nu mai am fata asa grasa. Si mi-a recomandat si un fond de ten bun pentru ca eu ma dau mereu cand ies din casa.
O sa ma duc la sfarsitul lunii din nou, eu initial m-am dus pentru altceva, dar ma bucur ca poate pot rezolva si chestia cu cosurile si punctele negre. Peste cateva zile fac ceva analize la hormoni sa vad daca e de la asta.

| MarinicăEu a răspuns:

O felie de cartof crud, ti-o freci pe zonele cu coșuri, sau daca crezi ca nu este ok, cauta ceva creme prin farmacii

| KarimIonuț11 a răspuns:

Aşa e la pubertate

| 0Andreea4 a răspuns:

Multa apa, sport, o data pe luna la cosmetica, un drum la dermatolog nu ar strica si o igiena adecvata cu produse de calitate, nu tot ce vezi prin supermarket-uri.
Multa bafta!

| maximdreey a răspuns:

Atata timp cat nu vorbim despre o acnee severa, recomand Iara super, Lotiune pentru fata cu Aloe Vera, eu o achizitionam din magazinele Profi, de asemenea spala-te pe fata cat mai frecvent si indicat cu apa rece, la mine a functionat.

Întrebări similare