Culmea - sunt diagnosticata cu schizofrenie nediferentiata dar nu am avut niciodată voci sau altfel de halucinații. Și am 18 ani de boală.
Ce simpome ai?
Schizofrenia paranoida este forma intalnita cel mai frecvent in randul pacientilor. Ea se distinge prin prezenta constanta a halucinatiilor auditive si a delirului, acestea avand, de cele mai multe ori, subiecte comune. Pacientul se simte deseori persecutat si, in cazuri izolate, poate deveni ostil sau violent; Schizofrenia dezorganizata (schizofrenia hebefrenica) se manifesta prin ganduri, discursuri si, uneori, halucinatii cu caracter incoerent, dezorganizat. Debutul schizofreniei hebefrenice este unul brusc si are loc in perioada pubertatii sau a adolescentei; Schizofrenia catatonica este o forma rara de schizofrenie, in care pacientul prezinta probleme motorii, precum imobilitate (ori dimpotriva, mobilitate excesiva), imitarea miscarilor sau a frazelor altor persoane ori rezistenta fizica si verbala; Schizofrenia reziduala are ca simptome izolarea, saracirea limbajului, precum si aplatizarea afectiva; Schizofrenia nediferentiata prezinta caracteristici specifice mai multor tipuri de schizofrenie, insa nu poate fi incadrata concret.
Debutul a fost treptat, nu brusc. Aveam probleme cu somnul și habar n aveam. Am fost diagnosticata cu asta pe la 33 ani. Am făcut 10 ședințe la psiholog și nu mi s-a ameliorat starea, ca atare am fost trimisa către psihiatru.
Nmg, care e pe bază de psiho somatizare - spune că sunt emoții reprimate. Dar cred că am descoperit prea târziu Nmg. Plus că nu mai îmi amintesc mare lucru din copilărie.
Nu apar voci în toate cazurile. Pot fi gânduri pe care nu le mai poți controla. Și poți avea impresia că sunt voci. Sunt mulți oameni care au un dialog interior, dar ei întreabă și tot ei răspund în mintea lor. Asta nu înseamnă că sunt schizofrenici.
anonim_4396 întreabă: