|

Care sunt semnele evidente ale unei persoane cu schizofrenie?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cineva care are prieteni imaginari si/sau faptul ca poate face parte dintr-o conspiratie, de ex. cineva care se crede ca este ascultat de SRI si el la randul sau in capul lui crede ca face parte din serviciile secrete rusesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai clar semn este delirul, o persoana care delireaza trateaza lucruri imaginare ca si cum ar fi reale; schizofrenicul inventeaza tot felul de lucruri fantastice, care nu se pot intampla in realitate, dar pe care le cosidera reale; delirul schizofrenicului este bizar, ceea ce il face usor de recunoscut ca delir.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai schizofrenie cand începi să crezi ca ce iti imaginezi este real si nu mai faci diferenta intre ce gândești si ce exista. Asta se intampla in cazul persoanelor grav traumatizate psihologic sau in cazul bătrânilor, a copiilor cu retard, de cele mai multe ori. De cele mai multe ori, medicii se grăbesc să pună un astfel de diagnostic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iluzii si halucinatii, gandire si vorbire dezorganizata, functii motore dezorganizate, reducerea abilitatii de a functiona normal (example: persoana respectiva ar putea sa-si neglijeze igiena sau sa fie fara emotii, sa nu faca contact vizual in stiuatii sociale etc)
Simptomele variaza de la tip si severitate in timp, unele simptome pot disparea iar unele pot fi omniprezente. Nu este indicat sa se faca autodiagnostic ci sa se discute cu un specialist pentru a se face o anamneza completa si discuta mai departe.
In cele mai multe cazuri sunt intelese gresit si luate ca o boala cand de fapt sunt doar traume si evenimente nerezolvate ce se manifesta datorita unui mecanism de declansare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează