anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 15 ani si dorm maxim 5-6 ore pe noapte ca nu pot sa dorm, dacă o țin tot așa intr-o luna sau mai mult ce se intampla, pot sa fac cancer se sange? am văzut pe net ca îmi scade imunitate rau, dar nu pot sa mă culc devreme mereu mă culc la 4-5 dimineata și mă trezesc la 10-11

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Lipsa somnului duce la tulburari nervoase, scazand iminutaiatea si facilitand aparitia bolilor.
Lipsa somnului de noapte, in special producerea melatoninei si serotoninei care se produce intre ora 10 si 2 noaptea, DOAR cand dormim, duce la aparitia bolilor si in ultima instanta a cancerelor.
https://www.google.com.au/......ps?/search

| BuLaNNNeL a răspuns:

Foarte rau, odihna se desfășoară pe mai multe etape. La orele când te pui tu la somn, deja sari peste toate etapele, creierul se pregătește pentru trezire. Spunea Arnold in tinerețea lui când muncea în construcții ca dormea doar 6 ore pe noapte. Si l-au întrebat cum reușea să facă față si muncii fizice si antrenamentelor foarte intense cu doar 6 ore de somn, la care el zicandu-le: dormeam 12 ore doar ca pe modul "fast-motion". Ideea e să te pui la somn la maxim 22:30 sa fii in pat cu becu stins, fără telefon, fără nimic. Ce faci toate noaptea de nu poti dormi? Mai ai 3-4 ani si vei ajunge sa lucrezi, ai belit-o laughing.

| anonim_4396 explică (pentru BuLaNNNeL):

Da la asta mă gândeam și eu cu munca laughing asta e o sa mă obișnuiesc speeer. laughing

| BuLaNNNeL a răspuns (pentru anonim_4396):

Hai, pune-te in pat. Stinge pc, telefon, tv, lumina,- tot. Stai cu ochii pe pereti pana adormi. Dacă faci asta, în maxim 1 saptamana, hai 2 (poate si mai putin) vei avea un program de somn mai mult decât sănătos și odihnitor. Plus ca te vei trezi devreme, energic, deci vei avea mai mult timp la dispozitie pentru activitățile tale. Somnul e o problemă reala, iti poate afecta chiar dezvoltarea, ti'as recomanda sa începi chiar de acum sa practici cele spuse mai sus. Succes.

| anonim_4396 explică (pentru BuLaNNNeL):

Sper sa am bulan happy

| Kogaion a răspuns:

Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu cancerul. Eu dorm de cand ma stiu tot 5-6 ore pe zi si n-am nimic, nu trebuie sa dormi 8h ca sa fii sanatos, in schimb e o problema cu ora la care te culci, din cate tin eu minte, ficatul sau rinichiul nu se odihneste corespunzator daca te culci foarte tarziu.

| anonim_4396 explică (pentru Kogaion):

Depinde și de organismul fiecăruia ca nu suntem toți la fel altii sunt mai sensibili stii, mai predispuși sa zic asa

| Kogaion a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca tot stii atat de multe de ce mai intrebi? Somnul nu este un factor decisiv, eu din cate am citit si m-am documentat, un om se odihneste mai bine in 6 ore de somn, decat in 8.

| anonim_4396 explică (pentru Kogaion):

Am citit doar de pe net si voiam sa vad si parerile voastre doar atat big grin happy

| LoneGunman a răspuns:

5-6 ore pe noapte este suficient la un om matur, insa tu cum esti adolescent ar trebui sa dormi mai mult. vreo 8 ore
Ar putea cauza sa nu te dezvolti suficient, dar la 15 ani deja ai cam trecut de faza dezvoltarii.
in afara de scaderea imunitatii altceva nu o sa ti se intample, poti sa stai linistit happy

| anonim_4396 explică (pentru LoneGunman):

Bine mersi happy

| Allleeexx a răspuns:

Faci cancer la creier.