Întrebare recomandată | PangeeaRogvaiv a întrebat:

Am o durere de picioare ingrozitoare. Ma doare piciorul stang de la genunchi pana jos la glezna, imi da junghiuri foarte puternice, iar durerea este pe os.Stiti vreun remediu pentru asta? Ce boala o mai fi si asta cu asa dureri? La doctor nu are ce-mi face in privinta asta, mi-au zis ca nu am nimic, desi sunt momente cand abia merg.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mysteriosa a răspuns:

Raspunsul tau aici... Buna! Cred ca este o problema de circulatie a sangelui si reumatism. Un raspuns exact il poti primi tot de la medici. Si eu am cateodata probleme de genul acesta mai ales cand stau in frig. Cel mai mult ma afecteaza cand acest frig pare suportabil dar trebuie sa-l suport pe o perioada mai lunga de timp. Atunci intra pe os si parca nu-l mai pot scoate de acolo. In ultima vreme mi s-au mai rarit aceste neplaceri, probabil si datorita faptului ca am inceput sa ma protejez mai mult si cred ca am facut-o eficient. Pentru ca am dobandit o discopatie lombara am folosit un unguent Bengay (nu Diclofenac pe care mi-l recomandase medicul). Am constatat ca acesta actioneaza in profunzime incalzind muschii si oasele. De atunci l-am folosit de cate ori ma durea coloana dar si cand aveam alte dureri din cauza frigului. Era o actiune in genul Carmolului sau Frectiei pe care le foloseam inainte, dar mult mai puternica si mai profunda. Vorbesc la trecut deoarece acest unguent nu se mai gaseste in farmacii. Am inteles ca ar putea fi bun si Voltaren dar deocamdata nu l-am incercat. Sper sa-l mai gasesc pe Bengay ratacit prin vreo farmacie. Important este sa incalzesti osul in profunzime. Daca nu gasesti un unguent care sa faca treaba aceasta foloseste Frectia sau Carmolul. Inca un lucru foarte important: infasoara piciorul in obiecte din lana, noaptea incalta niste ciorapi de lana, dar sa fie lana adevarata. Cumpara-ti cipici sau cum s-or numi, asemanatori cu cizmele dar din piele de oaie si cu blana inauntru. Sunt doar pentru interior. Cauta sa te incalti numai cu ciorapi din bumbac sau lana si evita pe cat poti pe cele sintetice. Cauta incaltaminte din piele naturala care sa aiba si interiorul tot din ceva natural. Eu am ajuns la concluzia ca durerile de picioare de care se plange foarte multa lume in zilele noastre se datoreaza faptului ca incaltamintea si ciorapii sunt sintetice, nu lasa pielea sa respire, produc transpiratie care mentin picioarele permanent umede. In anotimpul rece aceasta umezeala provoaca o stare de frig care atunci cand se prelungeste ajunge pana la nivelul osului. Poti sa te freci cu ardei iute (am citit undeva) precum si cu ghimbir asa crud sau faci un ceai concentrat din el si te dai pe picior. Ceaiul de ghimbir este bun si de baut, are un gust asemanator cu lamaita, ustura putin, de aceea ceaiul pe care il faci pentru baut trebuie sa fie ceva mai slab. Dupa ce il bei vei simti cum te incalzeste peste tot mai ales prin partile pe unde ai probleme. Eu simteam cum imi incalzeste si picioarele, mai ales pe la glezne unde simt mereu rece. Nu-l face prea concentrat sa nu te usture stomacul. Bun este si hreanul ca sa faci baie fierbinte cu sare si hrean sau cand ai frunze de hrean sa-ti infasori piciorul cu el. Mie mi-au facut foarte mult bine. Sper ca ti-am fost de folos. Succes

37 răspunsuri:
| georgedanielc a răspuns:

Consulta un medic, si cerei parerea daca poti sa folosesti medicamentul
Ibu 400 akut1A(IBUPROFEN) pe mine ma ajuta apeleaza la personal medical specializat atat pentru diagnosticare, cat si pentru tratament.

| PangeeaRogvaiv explică (pentru relian):

Da, 30 de ani am. Problema este ca in urma cu foarte multi ani, am facut sport in copilarie, tenis de camp si pe la 12 ani m-am accidentat la genunchiul stang. Accidentarea a fost atat de puternica incat am renuntat la sport si performanta. Gresala doctorilor de la clubul de care apatineam la momentul respectiv a fost ca nu mi-au facut investigatiile medicale amanuntite, la o prima vedere si conform durerilor care le acuzam, au spus ca era vorba despre o intindere usoara de ligamente, trimitandu-ma acasa si spunandu-mi sa ma tratez cu comprese cu gheata sau apa rece. Asa am facut si dupa vreo 3-4 zile in care practic m-am chinuit sa merg durerile au cedat intr-un final. Timpul a trecut, eu nu am mai acuzat dureri pana in ultimul an de facultate, asta se intampla pe la 22 de ani, cand in urma unei expeditii pe munte, am simtit o durere profunda la genunchi exact in zona in care ma lovisem. Am pus pe seama mersului foarte mult, deci am ignorat starea pe care o aveam. Am terminat facultatea, dar durerea s-a accentuat devenind din ce in ce mai profunda si mai scaitoare, pana anul trecut cand am fost la medic si mi-a facut infiltratii in genunchi. Ce sa-ti zic? durerile care le-am suportat 17 ani erau nimic pe langa infiltratiile care mi le facuse doctorul. Doua luni de zile am zacut in pat neputand sa merg, credeam ca nu o sa mai pot merge niciodata. Dar mi-am revenit in final si de atunci nu am mai fost la medic de frica. In sezonul rece, durerea este mai accentuata.

| R0CA19 a răspuns:

Stai calma ca nu-i nimic. Ia vitamine in special calciu si vitamina D pentru ca e o durere de la cresterehappy asa am patit si eu si oasele la ambele picioare si gambele bubuiau dar am baut vreo 3 zile la rand cate un litru de lapte cu miere pe zi [mie imi place lapteleon the phone si a inceput sa se amelioreze si sa treaca. Daca nu se rezolva poate fi de la vreo lovitura, si incearca sa eviti sa folosesti prea mult picioarele.winking

| ralucutzica a răspuns:

Du-te la doctor cel mai precis...calciu sau magneziu pentru durere de oase.

| ionupo a răspuns:

Ai mai jos un site cu informatii despre Durerea Lombara.

http://www.topmedica.ro/blog/durere-de-spate-ce-sa-fac/.

Poti pune intrebari chiar pe site iar medicul iti va raspunde in scurt timp. Succes :)

| Sh_Athat_Caius_1995 a răspuns:

Chiar asa sunt si eu ma doare de mooooorrrrr este nesuportabil

| Gabrilaura a răspuns (pentru Anddreee):

Buna. As vrea sa vb cu dvs, ma doare și pe mine piciorul stâng, la tibie in jos