| CorteXx a întrebat:

Salut!
Am o problema cu lipsa poftei de mâncare. Eu de când ma știu sunt slab. Am 21 de ani, 1.85m și 66 kg. În ultima perioadă am observat ca ma satur foarte repede și mănânc putina mâncare și îmi lipsește apetitul. Câteodată dacă beau apa îmi trece pofta de mâncare. Îmi puteți recomanda niste vitamine, suplimente, ceva pentru a mi creste apetitul? Eventual niște pastile pentru a lua un greutate mai ușor, mi-as dori sa mai pun 5-10 kg pe mine.
P. S. Nu sunt o persoana sedentara. Stau la "țară" și fac mișcare și muncesc în fiecare zi, joc fotbal în fiecare weekend etc.
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Ade4ever2389 a răspuns:

Buna. Si eu am trecut prin asta,eram catalogata ca fiind scandura si chestia asta a continuat pana recent. Ar trebui sa iti faci si un set de analize,eu de acolo am aflat ca am anemie,lipsa de magneziu si de calciu si am inceput sa iau suplimente. Ce m-a ajutat cel mai mult cred ca au fost niste plicuri cu magneziu,sunt mai scumpe dar mi se par bune.
Daca totusi analizele iasa bune,incearca o dieta de ingrasare bazata pe iaurt grecesc si avocado, eu asa am reusit sa pun cateva kilograme, insa totusi nu exagera nici cu astea ca sunt grase si poate iti dau bila peste cap.
Si nu uita, fiecare om e diferit, poate tu ai un stomac mai mic care nu iti permite sa mananci cat mananca altcineva de la tine din clasa sa zicem.

| CorteXx explică (pentru Ade4ever2389):

Am făcut analize acum 1 an și au ieșit toate bune. Nu am o problema neapărat cu oamenii ca ma fac slab sau d astea, dar as vrea eu pentru mine. În legătură cu dieta despre care vorbeai, îmi poți oferii mai multe detalii te rog?

| Ade4ever2389 a răspuns (pentru CorteXx):

Deci incerci sa mananci in fiecare zi fie iaurt grecesc, fie avocado sau ambele in cantitate mai mica. Eu de exemplu, mancam 2 cutii de iaurt grecesc de la Lidl, avea cam 200 de grame una si vreo 2-3 avocado pe zi. Bine,am si inceput sa maresc usor cantitatea de mancare,insa nu foarte mult, avand aceeasi problema.
Alta varianta la avocado ar fi si oua cu putina paine, ar ajunge cam la acelasi numar de calorii, insa eu avocado mancam mai des pentru ca era mai sarac in gust si mergea si pentru zilele cand nu aveam chef sa mananc ceva mai satios.
Sper sa functioneze si pentru tine, tine-ma la curent.

| CorteXx explică (pentru Ade4ever2389):

Mulțumesc!

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am observat ca ma satur foarte repede și mănânc putina mâncare"

wow, dă-ne și nouă rețeta, e magnifică!

| Mosotti a răspuns:

Poti incerca ca Peritol 1/zi, el se da de unii medici pentru pofta de mancare la cei ce nu au, el nu e pentru asta ca efect principal, dar are ca efect secundar si asta, la unii merge. Poti incepe cu jumate in prima zi, apoi una.

Poti proba. Si pe prospect scrie ca poate face asta. La analize nu prea iese cine stie ce ca si cauza.

| Cipi1212 a răspuns:

Arăți bine la 66 de kg.

| angel6lust a răspuns (pentru Cipi1212):

N-ai de unde să știi. Poate omul voia să pună pe el ceva mușchi.

| angel6lust a răspuns:

Fă-ți ceva analize. Este grav dacă ai sub aproape 20kg greutății ideale, mai ales ca bărbat!

| CorteXx explică (pentru angel6lust):

Am prieteni cu înălțime similara și mult mai slabi, hai sa lasăm dramele la o parte, vreau doar sa iau în greutate. Am fost de nenumărate ori la medic, mi am făcut analize etc. Nu am anemie sau cine știe ce alte boli.