Ehem, la cem edic ai fost? La spital de stat, in calitate de asigurat? Cu programare in baza unui bilet de la medicul de familie? In cazul asta, DE CE MM SA ITI CEARA BANI? Omul are salariu, pentru consultatia pe care ti-o face gratuit el incaseaza oricum bani. Nu inteleg intrebarea, sincer...
A devenit atât de normal ca doctorii să îți ceară bani ilegal pentru serviciile care sunt incluse în asigurarea de sănătate, încât atunci când un doctor nu îți cere niciun ban cum e și legal, pare ciudat.
Dacă e vorba de spitale private e normal să plătești deși sunt unele care lucrează și cu casa de asigurări și nu plătești anumite chestii.
"Gratis" este atunci când ai o asigurare care acoperă respectiva intervenție (fie de stat, fie privată). Deci nu e "gratis" ci este acoperit dintr-o asigurare pe care o plătești într-o formă sau alta. Altfel este cu bani.
Bun, eu am platit o suma maricica de bani pentru operatia respectiva, daaar asta a fost acum 1 an, de aceea ma miram.
Mie imi convine, iti dai seama si clar nu sunt de acord sa platesti pe orice control/consultatie.
Sa nu se inteleaga gresit, eu nu sunt pentru a platii.
Ziceam, ca in general asa se procedeaza ( corect sau incorect ) eu faceam referire la realitatea trista din Romania.
Am ramas surprins bucuros....nu sunt suparat ca nu imi cere bani.
Da inteleg ce spui, eu am platit operatia sa nu se inteleaga gresit.
Dar imi parea doar ciudat ca inca mai tine cont, dupa 1 an de zile.
Sigur eu ma bucur!
Stai asa. Unde ai platit operatia si in ce mod? Cum te duci acum la medic? Vezi intrebarile mele de mai sus.
Pai daca spitalul respectiv lucreaza cu casa de asigurari de sanatate si tu lucrezi ( esti asigurat), e absolut normal sa nu iti ceara bani. Ar fi anormal sa iti ceara bani. Pentru ca acolo unde platesti, de regula nu este institutie de stat.
Unii doctori nu îți cer bani pur și simplu pentru că văd cazul tău ca pe o continuare a tratamentului, vor să își facă treaba corect, te respectă ca pacient și nu vor să pară că „profită", iar unii chiar au principii și preferă să te ajute când e ceva minor fără să taxeze, mai ales dacă te-au tratat ei inițial.
Deci eu am platit o suma maricica la un spital privat.
Da stiu ca incaseaza bani si are salariu evident, asa imi zic toti ca, controalele ar trebui sa coste. E bine ca la el nu e asa, e un profesionist oricum.