anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,am și eu o problemă, deci de 5 zile nu pot să dorm, adică dorm pe reprize mici, am fost la doctor și mi-a zis că am o mică asistate și seară când vreau să dorm mă ia cu transpirații și mă trezesc și cu o frică așa și îmi bate inima. Cred că am și atacuri de panică, mi-a zis doctorul să ies câte 2 ore afară să mă plimb să uit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Depinde la ce doctor ai fost.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bă nene anxietate se numeste nu asistate ce naiba scrii ca ultimul om, pentru somn ia optisomn, melatonină astea te ajuta, sedatif pc.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Și ai ieșit pe afara sa te plimbi?

Ia o cina ușoară, de ex supă și nu mânca după ora 18-19.
Renunță la ecrane cu vreo 2 ore înainte de culcare.
Bea un ceai calmant, de ex ceva cu valeriană.

Poți lua Somnofort sau Emocalm - conține melatonina. Poți încerca doar jumătate de pastilă și vezi dacă adormi repede.

Citește câteva pagini dintr-o carte înainte de somn.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Urmează să dai un examen? Și asta poate crea panică, anxietate.

| UnchiulRamiz a răspuns:

La psihiatru neica, ce mai astepti? Sau la el ai fost?

| Jouliete a răspuns:

Asigurate că temperatura camerei este potrivită, că este îndeajuns de întuneric si că te culci mereu la aceeasi oră. Dacă spui că doar de 5 zile se întâmplă asta, trebuie sa identifici ce s-a schimbat în viața ta recent si ce a stârnit de fapt anxietatea. Poate s-a întamplat ceva si ai ganduri constante sau îngrijorari cu privire la acel lucru, sau poate alimentația diferă. De asemnea daca te suprasoliciti pe timp de zi poti intra într-un stadiu continuu de neliniste si daca cresc bataile inimi nu poti termina un ciclu complet de somn datorita nelinistii. Indentifică ce s-a schimbat.