Nu le simti, dar sint unele persoane care nu suporta lentilele decontact. De pus se pun in citeva secunde. Pui lentila pe buricul degetului aratator si o aplici, dupa care clipesti de citeva ori sa se aseze. De purtat le porti pina seara, noaptea le scoti. In timp ce ele stau in solutia de curatat poate si ochiul sa "respire". Trebuie sa vezi atunci cind le cumperi, sint diverse tipuri, unele care se poarta 12 ore, 16 ore sau nonstop. Cele de 16 ore sint cele mai indicate, pentru ca pot fi purtate toata ziu si oricum in timpul somnului sint inutile, dar cum spuneam mai sus in perioada cind nu le porti poate si ochiul sa respire. Trebuie sa ai grija sa te speli pe miini inainte sa le pui sau sa le scoti, ca sa nu te trezesti cu o conjunctivita. De altfel inainte sa alegi lentilele, trebuie sa te consulte medicul oftalmolog si el o sa-ti recomande ce-ti trebuie si iti spune si tot ce trebuie sa stii legat de igiena si modul de manevrare al lentilelor. Cit priveste lentilele colorate, asta depinde de tine, daca vrei sau nu sa ai alta culoare a ochilor. Daca mai ai nelamuriri poti sa intrebi si-ti povestesc.
Eu port lentile de contact de un an jumate.Se pun usor, la inceput iti va fi putin mai greu dar in timp nu mai ai probleme.Sunt foarte comode, uiti ca le ai. eu le port ziua si noaptea le dau jos Daca mai ai nelamuriri, lasa mi un mesaj
Eu te sfatuies sa nu-ti pui lentile de contact pentru ca iti afecteaza ochiul.treaba ta
Port lentile de un an
le vei simti (in primele 2 luni doar)
secretul e sa lei pui direct pe iris si sa le pui bine din prima. daca 2 minute dupe ce le-ai pus te jeneaza, da-le jos si pune-le iar
poti innota cu lentilele doar in apa dulce(desigur s-ar putea sa isi modifice forma asa ca nu e recomandat
nu pune lentilele in apa pentru ca nu le vei mai putea pune pe ochi
nu dormi cu lentilele(dimineata abia daca vei mai putea deschide ochii de durere)
nu sta in mediu cu mult praf
clipeste des
schimba focalizarea
etc, etc, etc
alex_brada
asta daca mai ai intrebari