| anonymous7773030 a întrebat:

Salut, de ceva timp ma confrunt cu ceva ce nu stiu cum as putea remedia, totul a inceput intr-o perioada mai neagra a vietii mele cand abuzam substantele interzise (nu in fiecare zi dar odata la cateva saptamani cateodata luni) si totul era bine, insa am avut si o problema in scoala asa ca m-am lasat si ma mutasem din oras. Am inceput sa dezvolt palpitatiile (si inainte aveam insa nu le simteam asa intense) si ma oprisem din facut chestiile alea cu trasu si etc. Ma speriasem, credeam ca am la inima ceva (ameteam cand trageam prea mult si nu mai puteam sa stau in fund de cum imi batea inima ulterior). A trecut ceva timp si am mers sa-mi fac un control la inima ficat etc, mi-au iesit toate perfecte, atat ca inima era cam rapida, mi-au dat niste pastile sa iau dimineata pentru puls si am plecat acasa. Tin sa precizez ca eu cred ca am si anxietate sociala (am emotii si tremur inainte sa merg intr-un loc, sa ma vad cu oameni care nu prea am socializat cu ei, sa intru la evenimente sau in locuri noi). Incepusem sa am random intepaturi in piept (cand stau pe partea stanga pe pat pe burta simt cum ma inteapa grav partea aia cand respir), incepusem sa respir greu sa am noduri in piept cand ma ridicam din pat, intr o dimineata ma intepase venele, mi se zbateau unele parti al corupului (in special gatul), aveam senzatia de ameteala derealizare, sa simt ca respir in gol si nu trag aer cand ma puneam la somn, rar aveam si tiuit in urechi, si palpitatii, de la palpitatii pleca totul, eu credeam ca e de la inima insa analizele si ce mi-a zis doctorul a fost ca sunt sanatos tun. Vreau sa stiu daca a mai trecut cineva prin astea si ce a facut (stiu ca e anxietate ce am).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| TimberWolf a răspuns:

Da, e anxietate ce ai, eu am patit de la alcool, eram si inainte depresiv si anxios dar nu asa rau, am avut o perioada nasoala rau in care nu dormeam si beam cantitati enorme, la un moment dat tot asa, palpitatii, treziri frecvente, agitatie, etc.
De ani de zile persista si nu le-am gasit antidot, la stres se inrautateste situatia, somnul se fragmenteaza si mai mult, apar ganduri negre, palpitatii, senzatii nasoale, insomnie, etc.
Am luat asa: aswaganda, gabba, vitamine, minerale, probiotice, magneziu bisglicinat, ceaiuri de orice fel, valeriana, etc. etc. Am reusit sa ameliorez simptomele dar nu sa dispara, cu gabba am reusit sa fac sa ameliorez in mare parte anxietatea de pe parcursul zilei, adica sa nu mai fiu asa agitat.
Iti recomand sa incerci ce ti-am zis aici, incepe cu magneziu bisglicinat.

| Wukong a răspuns:

Va trebui sa stai de vorba cu un psiholog

| GygyDuru a răspuns:

O poti intreba pe EBA.