| CalinSerbu a întrebat:

Este adevarat ca un sistem imunitar puternic te poate feri sau chiar vindeca de boli? Si daca da, care este cel mai important factor pentru a-l mentine puternic:alimentatia, sportul sau starea de spirit.
Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MedRex a răspuns:

Functia sistemului imunitar e de a te apara de agresiuni de orice fel (bacteriene, virale, etc.) si de a impiedica aparitia starii de boala. Exista anumite caracteristici ale sistemului imunitar care influenteaza starea ta generala din punct de vedre imunologic care depind de toti cei trei factori pe care i-ai mentionat. Aportul alimentar corespunzator furnizeaza elementele necesare mentinerii aparatului enzimatic, activitatea fizica imunatateste rulajul celulelor imune, iar starea de spirit influenteaza o multime de aspecte din acestea de finete ale sistemului imunitar.

2 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Alimentatia si atitudinea. Bine, acum nici sa stai toata ziua pe scaun si sa iesi din casa o data la 3 zile pana jos sa iti cumperi mincare sanatoasa...winking

| CuriousStuff a răspuns:

Da, un sistem imunitar bun te poate feri de marea majoritate a bolilor. Cu un sistem imunitar slab poti sa mori si de la o gripa, iar cu un sistem imunitar puternic scapi si de cancer (mai mult sau mai putin).
Sistemul imunitar e influentat atat de alimentatie, actvitate fizica, medicamentele pe care le ei (de exemplu daca faci multe treatamente cu andibiotice sistemul imunitar slabeste, pentru ca nu mai prea are treaba), starea de spirit, cum ziceai si tu. Dar si de factorul genetic, pe care nu il putem controla. Unii pur si simplu se nasc cu un sistem imunitar mult mai puternic sau mult mai slab. Si mai conteaza si cat esti de in contact cu anumite bacterii. De exemplu, in cele mai multe din cazuri, personalul medical dintr-un spital e purtator sanatos (adica are o anumita bacterie care, insa, nu il imbolnaveste pentru ca sistemul imunitar e puternic si stie cum sa lupte cu ea) a unor bacterii care daca ar ajunge la alte persoane le-ar provoca boli extrem de grave sau chiar fatale in unele cazuri.