| qieiqpalz a întrebat:

Cum putem avea sistem imunitar puternic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alex15ccc a răspuns:

Daca te vaccinezi reduci riscurile aparitiei gripei, insa nu 100%. Vaccinul antigripal se face de obicei in toamna fiecarui an, cel mai important este sa te feresti de oamenii cu viroza/gripa: nu bei dupa ei, stai la distanta, si incearca sa eviti conversatiile deoarece virusul se transmite prin aer, saliva si atingeri (practic, notiuni de igiena clasice).

8 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Sistemul imunitar este sistemul de auto-aparare a organismului.
Pentru a fi cat mai eficient, sistemul imunitar trebuie INVATAT cu conditii cat mai diverse si AJUTAT sa functioneze.
Pentru a invata conditii cat mai diverse, in primul rand nu trebui sa "lenevim" organismul! Sa nu ne imbracam prea gros, sa nu avem caldura prea mare in locuinta iarna (maxim 21-23 grade), sa nu ne spalam si dezinfectam de 10 ori pe zi ( big grin ), etc. Intr-un cuvant: sa lasam organismul sa "invete" conditii cat mai diverse, chiar extreme.
Si vaccinele ajuta la invatarea sistemului imunitar, mai ales impotriva bacteriilor.

Vitaminele sunt catalizatoare pentru sistemul imunitar, mai ales cele complexe, luate din fructe si legume proaspete, coapte.

Viata cat mai sanatoasa, miscarea multa in natura etc. toate contribuie la imbunatatirea sistemului de aparare si sanatatea noastra.

Trebuie sa avem grija de noi.
Greselile sunt greu de corectat si pot avea consecinte grave.
Doar o viata avem si nu e indiferent cum o traim!
Alta sansa nu mai primim.

| RAY a răspuns:

Sistemul imunitar are doua componente
cel genetic =primit de la parinti
cel adaptiv =anticorpi dezvoltati de fiecare data cand te-ai imbolnavit si vindecat
sportul,fuctele, legumele, lipsa stresului, comedia, zinc, vitamina d, calciu ajuta sistemul imunitar, vaccinul ce este? practic el acopera o gama de definiti daca tu nimeresti un virus care nu e trecut nu are nici o actiune impotriva lui

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Consuma suc de sfecla, acid ascorbic (Vitamina C). Consuma antioxidanti, spre exemplu usturoi.
Fa sport, cu doar 30 de minute de miscare in fiecare zi, iti imbunatatesti sistemul cardiovascular, scapi putin de stres si iti cresti imunitatea.
Hidrateaza-te. Consuma 10-12 pahare de apa pe zi, dar nu de la robinet. Cel putin nu inainte de a monta filtre.
Sper ca te-am ajutat!

| qieiqpalz explică (pentru anonim_4396):

Fac multa miscare pe zi foarte multa. O sa incerc ce ai zis cu mancarea mersi

| alex15ccc a răspuns:

Vaccinuri, o viata echilibrata, dieta echilibrata, miscare, sa te feresti cat de mult de boli, elimina stresul, chiar si sauna ajuta.
Suplimentele pentru imunitate sunt cam inutile, cu toate ca ar exista studii care afirma ca echinaceea ar ajuta imunitatea.

| alex15ccc a răspuns:

Apropo, cand este vorba de virusi nu prea ai ce sa faci decat sa te protejezi, deoarece organismul este surprins de aparitia lui, virusul gripal sufera multe mutatii intr-un singur sezon, astfel corpul nu ii recunoaste din prima.

| qieiqpalz explică (pentru alex15ccc):

Si daca ma vaccinez nu mai am treaba tot anul sau?

| RAY a răspuns (pentru qieiqpalz):

Ba da poti avea, acel vaccin nu poate stii ce mutati va suferi virusul gripal, dar nu te expune in frig, spalate pe maini, evita contactul uman si mijloacele publice, stai mai mult in casa, nu iesi afara des

| alex15ccc a răspuns (pentru qieiqpalz):

Daca te vaccinezi reduci riscurile aparitiei gripei, insa nu 100%. Vaccinul antigripal se face de obicei in toamna fiecarui an, cel mai important este sa te feresti de oamenii cu viroza/gripa: nu bei dupa ei, stai la distanta, si incearca sa eviti conversatiile deoarece virusul se transmite prin aer, saliva si atingeri (practic, notiuni de igiena clasice).